ГЕРБ: БСП се превърна във фалшив сайт с главен редактор Елена Йончева

От ГЕРБ твърдо застанаха зад министъра на културата Боил Банов

OFFNews 30 януари 2019 в 14:40 2139 1

"Ние стоим твърдо зад министър Банов и политиката, която провежда, и отказваме да вярваме на фалшивите новини на Йончева", заявиха от ГЕРБ пред журналисти в Народното събрание днес. 

Това изявление е в отговор на обвиненията на говорителя на ПГ "БСП за България" Елена Йончева срещу министъра на културата Боил Банов, че е съдействал за опрощаването на поне 700 хиляди лева неустойка на фирмата, отговорна за ремонта на Ларгото, част от реставрацията на културнокомуникационен комплекс "Сердика" 2-3 етап. 

След обвинението на Йончева депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов заяви че Министерството на културата отдавна е завело иск за тези пари, но от БСП отговориха, че става въпрос за друга непотърсена неустойка в размер над 700 хил. лв. и допълнителни разходи в размер над 300 хил. лв. 

Управляващите застанаха зад твърдението, парите от обвинението са същите над 700 хил. лв., за които вече е заведен иск. "2017 година, Министерството е завело дело за тия пари, в момента има дела", заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той допълни, че говорителят на левицата редовно лансира фалшива информация, и от ГЕРБ нямат намерение да ѝ обръщат внимание.

След него същото мнение изрази и Тома Биков. "Защо те обясняват след като министърът им отговори? Нали има цялата информация разследващата журналистка, защо не ги обясни тези работи? Не са други пари, тези пари са, просто няма какво да кажат в момента, защото ги е срам и тях от това, което правят", заяви Биков.

По негови думи обвиненията на Йончева са "долнопробно доносничество с фалшива информация". 

"БСП от партия се трансформира във фалшив сайт, каквито има достатъчно в България - има и още един, той се нарича БСП и негов главен редактор е Елена Йончева, собственик на офшорна компания. И тази партия, като гледам темповете, с които върви, е на път самата тя да се превърне в една офшорна компания", заяви Биков. 

Той допълни, че разчитат на институциите да си свършат работата.

"Колко бързо прокуратурата се самосезира - нали това се говореше, че само за БСП било. Ето, за всеки - прокуратурата да провери, има си органи за тази работа, ние се доверяваме на институциите", допълни Биков. 

Манев също така изрази мнение, че Йончева е подхвърлила обвиненията с цел да отвлече вниманието от "голямата жега, която напоследък тя трябва да гаси край себе си". По негови думи всичко е с цел да се скрие, че "става въпрос за едни офшорки, и за КТБ, и за Елена Йончева, която е усвоявала пари оттам".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови