ГЕРБ: Манолова е обмисляла отдавна да е кандидат за кмет. Сменила е адресна регистрация преди 6 месеца

OFFNews 05 септември 2019 в 09:43 5133 4

Даниела Дариткова

„Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото. Нейното намерение да се кандидатира за кмет на София е било замислено, защото преди шест месеца е трябвало да си смени адресната регистрация, за да изпълни условията на закона.”

Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването "Тази сутрин" на bTV.

Дариткова коментира, че кандидатурата на омбудсмана за кмет е била очаквана. Тя похвали работата на Манолова като обществен защитник, като каза, че е възродила институцията.

„Надявам се тя да бъде толкова практически дейна и полезна, ако софиянци я изберат. Винаги сме били коректни към нея и сме и давали възможност да представи инициативите си”, заяви депутатката от ГЕРБ.

По повод речта на президента Румен Радев в началото на политическия сезон, Дариткова подчерта, че диалогът между институциите трябва да е градивен и да не руши отношенията. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

4

квазимодо

05.09 2019 в 13:11

Тотални глупотевини. Защото е омбутсман и местоработата е в София та трябва да си смени жителството. Пълни простотии и непознаване на закона, които уж цитира по долу някои неук.
Отдавнашен план, отдавна взети решения - Решетникови работи. Това Станишко, Корнела, Мая, Елена са все от отбора. Тепърва ще лъска целия тим, освободителите имат страхотно дълга скамейка. Единствено ние не приехме закон за лустрацията , е затова ще е така. Поляците го приеха , затова тия номенклатури не се месят , Полша се развива.

14469

3

случайно прочетох

05.09 2019 в 11:35

Тая ми е адски противна...

8074

2

JustSoYouKnow

05.09 2019 в 10:45

Това, което казваш е абсолютно безмислено. Не твърдя, че не си е сменила регистрацията преди 4 години, както ти казваш, но аргументацията ти е напълно безпочвена. Както и аргументацията на Дариткова, макар че може би на нея съм по-склонен да повярвам, не за друго а защото:
1. би могла да си осигури достъп до такъв тип информация.
2. Ако изкаже такова твърдение и някой извади доказателства в противното(1 лична карта с дата на издаване е достатъчна или друг документ не е трудно.) ще стане за смях.
Защо твоето твърдение е безпочвено:
Познавам много хора, които не живеят на адреса, на който са регистрирани. Както и всеки един от нас знае за такива случаи.

12133

1

Azazel

05.09 2019 в 10:08

председателят на парламентарната група на ГЕРБ явно не познава законите (нещо обичайно за председателите на парламентарната група и висшите кадри ГЕРБ), но Мая Манолова е длъжна според ЗАКОНА ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ да се регистрира по настоящ адрес там, където живее, а както знаем (и както г-жа Дариткова вероятно гласувала), още от 2015 г. Мая Манолова е Национален омбудсман на България и живее за постоянно в София, така че би било много странно адресната ѝ регистрация да е на друго място...