ГЕРБ: Никакви оставки няма да дават Радев и Симеонов

OFFNews 14 ноември 2017 в 18:05 4805 0

Заставаме категорично зад действията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов и не смятаме, че има каквото и да е основание те да подават оставка.

Така на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов отговори на призива на лидера на БСП Корнелия Нинова за незабавните оставки на Радев и Симеонов.

Освен фактите, които бяха заснети във филма на Елена Йончева - как безпрепятствено се преминава границата, тук става въпрос за корупция. 200 млн. лв са изсипани там и видяхте в какво състояние се намира оградата. Има свидетели. Чухте свидетел, който говори за организирани канали за трафик. Който говори за плащане, стигащо до високи равнища в държавата. Това е корупция и организиран трафик, покровителстван от властите, каза по-рано днес Нинова на пресконференция на "Позитано" 20.

Данаил Кирилов от ГЕРБ обаче е на мнение, че без основание са всички спекулации - че има бежанска вълна и че по границата се случват процеси, които застрашават интегритета на България и сигурността на ЕС.

Понастоящем България има възможност да приеме 5900 бежанци. Към момента капацитетът е натоварен на 20 процента, каза Кирилов.

Проверка на целия преход

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че вече са разговаряли с премиера Бойко Борисов, който е в Рим:

"Упълномощена съм да предам решението на лидера на ГЕРБ. То е - ГЕРБ ще участва във всяка инициатива, по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага, да станат цел и промяна в Конституцията".

Готови сме още утре да излъчим екип и да напишем всички предложения на всички парламентарни групи за изменения или допълнения на Конституцията. Искаме прозрачност във всички процеси, искаме истината за всички сделки на прехода, без значение през кое управление са били факт те. Искаме справедливост за престъпленията, заяви Атанасова.

ГЕРБ очаква политическа воля от страна на БСП и действия, а не да се чака произнасянето на партиен орган. Ако г-жа Нинова има тази воля и не се крие зад юридически прийоми, започваме още утре, заяви Атанасова и допълни, че в ГЕРБ страхливци няма.

По думите ѝ, сега следва да се провери целия преход, всички сделки за приватизация и следприватизационния контрол.

По отношение на всички, които са забогатели за една нощ, с червени куфарчета, от най-различни сделки, приватизационни, масова приватизация. Очакваме всичко това да се изясни, допълни тя.

Не сме изключили масовата приватизация от обекта на нашето изследване. Винаги сме заставали и зад разследване на концесиите и то специално по подземните богатства, там много можем да кажем, коментира още Данаил Кирилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови