ГЕРБ: Жената от Орлов мост не е наш член. Блокадата на кръстовища води до агресия

Ирина Евгениева 31 юли 2020 в 16:41 4690 5

Жената не е член на ГЕРБ и никога не е била. Блокадата на кръстовищата цели да се стигне до агресия. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг.

Поводът за изказването е, че по-рано днес възникна напрежение на Орлов мост между протестиращия Петър Кърджилов - бившият пиар на бившата кметица на район "Младост" в София Десислава Иванчева и възмутена жена от протестите. Докато жената даваше интервю за Нова телевизия, Кърджилов й плисна вода в лицето, след което тя го удари със своя бастун. И двамата бяха откарани в Първо районно управление на МВР. 

"Искаме остро да осъдим, това което се случва в двумилионна София. Уважаваме правото на всеки един да протестира. И аз, и моите колеги сме го правили многократно, особено по времето на тройната коалиция, и кабинета Орешарски, но никога не е било за сметка на гражданите", обясни Ненков. 

Той обясни, че опитите за затваряне на възлови кръстовища са за сметка на другите граждани и добави, че целта е ясна - да се стигне до агресия и да се провокира полицията. 

Не може малцинството да определя какво да се случва в държавата спрямо мнозинството, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

"Има демокрация, избори. На тях се решава кой да управлява и кой има правото след полученото доверие от хората да определя дневния ред", заяви Ненков и добави, че "иска смело да заяви на хората, които по този начин се опитват да налагат своята воля, че няма да получат тази агресия, която искат".

"Няма как да се съгласим, че това е един мирен протест. Има и желания за блокиране на магистрали и критична инфраструктура, това не съм го виждал никъде по света", подчерта той. 

Ненков обясни, че в крайна сметка трябва да стане с добро и с диалог. Протестиращите трябва да разберат, че по този начин няма как да убедят, че това е волята на мнозинството граждани в държавата. Проучванията показват, че хората не са готови и не искат в момента да се стигне до ескалация и политическо напрежение и подаване на оставка, защото това ще вкара държавата в друг много по-сериозен проблем, категоричен е той. 

Зам.-председателят на ГЕРБ каза, че са готови на диалог, "но не може да искат само оставка". Трябва да има и някаква конструктивност във всяко едно искане, обясни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3022

5

Асеганакъде

03.08 2020 в 13:11

Оставка, избори, съд!

4022

4

"Трябва да има и някаква конструктивност във всяко едно искане" Искането е OUT(ВЪН)!

3906

2

hristo

31.07 2020 в 17:04

Тези дни и татко му на зам-председателя ни обясняваше от телевизора как на времето протестирал, ама мирно и кротко, сега и мама да се изцепи и тя каква протестърка е била..... Аман от династии по върховете на властта, затова протестират младите.