ГЕРБ и БСП пак си мериха Калинките

Нели Чолашка 20 декември 2013 в 12:08 2121 0

Депутати. Снимка: БГНЕС, архив
Депутати. Снимка: БГНЕС, архив

Предпразнично депутатите от ГЕРБ и БСП решиха отново да премерят коя от двете партии е назначила повече Калинки в общинската и държавната администрация.

Повод за това стана поисканото от левицата удължаване с два месеца на работата на временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в периода август 2009 – март 2013.

“Не се страхуваме от удължаване срока на комисията, цялата група на ГЕРБ гласува за създаването на тази комисия. Но вместо да си извадите поука, вие продължавате да правите грешки в назначаването. Кадровата ви политика е пълен провал”, обяви острието на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Тя попита защо ДПС само се подхилква, а БСП като Матросов на амбразурата защитава сбърканата кадрова политика на това правителство, в която доминиращ глас има ДПС.

„Кресливо политизиране не е полезно за държавата”, отбеляза Дора Янкова от Коалиция за България. 

„Аз и моите колеги стоим зад всяко едно назначение, което сме предложили, защото това са хора с авторитет. Ефектът от назначенията на ГЕРБ доведоха до лавинообразно нарастване на простотията”, каза Кирил Добрев БСП. 

Той припомни за бившия шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов и неговото скандално тефтерче.

По думите му Златанов е син на видна ГЕРБерка, която от лесничей в Перник е станал шеф на ВиК.

От ГЕРБ извадиха назначението на шефа на ВиК в Банкя, който не си плащал сметките за вода.

В крайна сметка Снежана Дукова от ГЕРБ напомни на депутатите, че е Игнажден и предстоят светли празници, а деца чакат да изпълнят програмата си пред депутатите и е по-добре да прекратят безплодната дискусия и да обърнат внимание на децата.

Депутатите се съобразиха с този призив и прекратиха дискусията, след което удължиха работата на комисията до края на февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови