ГЕРБ и Нинова във война: За тридесет сребърника или за пост

OFFNews 14 април 2017 в 14:44 10496 5

Цветан Цветанов

БСП и Нинова са изнервени, защото искат подмяна, а не промяна - обявиха от ГЕРБ на Разпети петък, а лидерът на Столетницата обвини бъдещите управляващи в предателство, агресия и лични нападки.

Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно искаха да направят подмяна. Виждам, че тя е доста изнервена. Отказът й да стане председател на парламента, означава, че БСП ще бъде една доста остра опозиция. За мен е важно да се придържаме към нормалните норми на поведение, коментира тази сутрин пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Мога да успокоя г-жа Нинова, че ще има повече военни на границата. Това е поет ангажимент и няма никакво противоречие с Обединени патриоти. Назначаването на новите полицейски служители е част от формулировката ни. Мога да кажа, че и семействата с репродуктивни проблеми и нужда от ин витро ще бъдат обезпечени финансово, заяви зам.-председателят на ГЕРБ относно програмата на бъдещия коалиционен кабинет.

ГЕРБ ще има първо заседание на 18 април, а на следващия ден ще бъде обявена кандидатурата на партията за председател на парламента, каза още Цветанов и уточни, че председателят на НС ще е от ГЕРБ.

В сутрешният блок на Нова телевизия Bлaдиcлaв Гopaнoв пък заяви:

"Нинова и БСП не успяват да преживеят резултата от изборите и отново с изключителна жлъч и изнервеност коментират програмата. Колегите от БСП не са искали промяна, а подмяна. И тя не можа да се състои. Видно е от нервността, която се излъчва от техните представители"

Горанов призна още, че ако му предложат "да остане в министерството на финансите", би се съгласил, но "не e yдaчнo финaнcoвият миниcтъp дa бъдe и вицeпpeмиep".

Нинова: За тридесет сребърника или за пост - предателството си е предателство

В петък по обед реагира и лидерът на БСП Корнелия Нинова: "Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще се развива в следващите дни".

В личния си Фейсбук профил Нинова написа още, че ще остави това без коментар, защото е толкова очевидно кой е подменил предизборните си обещания със следизборни "преговори " за постове и власт.

"Но няма как да подмина другата опорна точка - че БСП ще бъде деструктивна сила за България, защото, видите ли, г-жа Нинова отказала да стане Председател на Народното събрание. И тук имам два въпроса към уважаемите господа и един коментар: Първо: За България: колко демократична е държава, в която управляващите, за да нямат опонент , си купуват и отглеждат опозиция, защото в последните две седмици покупко-продажбата върви с пълна сила?", пита Нинова.

Вторият й въпрос е за партиите: "каква е тази партия, която преди избори е алтернатива и промяна на статуквото, а след тях, става част от него? И накрая и то точно в дните на страстната седмица: Трето: За морала - дали за тридесет сребърника или за един пост председател на НС, предателството си е предателство - и в живота, и в политиката", завършва Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

5

Nik68

17.04 2017 в 19:52

Ако това й е мачкането. Все едно на умрял нож да вадиш, Ниска топка - няма какво да я коментираш.