ГЕРБ и СДС представят листата за евровота, ще й се отрази ли оставката на Цветанов от НС

OFFNews 31 март 2019 в 07:48 4749 0

ГЕРБ и СДС ще представят кандидатите си за Европейския парламент днес в зала 6 на НДК. 

От общата листа на двете партии за изборите на 26 май вече са известни двамата участници от страна на сините - това са Александър Йорданов, който ще заеме избираемото 6 място, и Илия Лазаров на последна позиция. 

Имената на номинираните от ГЕРБ се очакват с особен интерес, след като зам.-председателят на партията и шеф на предизборния й щаб Цветан Цветанов напусна постовете си в парламента заради "апартаментгейт". Според анализатори това кой ще е в списъка на ГЕРБ за ЕП ще покаже и дали е отслабнало влиянието на Цветанов в партията. 

Вчера Цветанов заяви, че в евролистата на ГЕРБ ще има компетентни и знаещи хора, които познават функциите на европейските институции и имат признанието на европейските лидери. Той прогнозира, че със съобщаването на имената от БСП ще се чуят всякакви неверни неща. Той прогнозира, че ГЕРБ ще има 6, 7, а "защо е и 8" евродепутати. 

В нашата листа обаче няма нито един кандидат с обвинение за пране на пари или изобщо някакво обвинение", каза още Цветан Цветанов и подчерта, че предстои много мръсна предизборна кампания. 

Очаква се листата на ГЕРБ да води еврокомисарят Мария Габриел, след като в средата на март стана ясно, че тя е получила най-много номинации от структурите на партията. На избираеми места според предварителната информация ще са още сегашните евродепутати Андрей Ковачев, Ева Майдел и Андрей Новаков. Изпадат Владимир Уручев и Асим Адемов, а според гербери за място в ЕП се спряга и бившият министър на европредседателството ни Лиляна Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови