ГЕРБ иска депутат от БСП да напусне НС, заради пазаруване на гласове за вота

Антония Чорева 21 юли 2017 в 10:44 6902 2

Обвиненият за купуване на гласове депутат от БСП Манол Генов се е срещал с криминогенни ромски лидери и се е обаждал на градския прокурор на Асеновград, за да му "оказва влияние". 

Това разкриха депутати от ГЕРБ, които поискаха от деловодството на Народното събрание папките с искането и разследването на прокуратурата за сваляне на имунитета на депутата от БСП Манол Генов. 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков уточни, че от документите става ясно, че Генов е провеждал срещи с представители на "организираната престъпност". "Не става въпрос за взаимодействие само с криминогенни групи, а за едно сериозно и престъпно отношение към изборния процес", категорични са от ГЕРБ. А на една от страниците в обвинението пишело още, че "парите идват от Манол Генов".

Депутатите от ГЕРБ наблегнаха и на факта, че в Асеновград преди седмици имаше огромно напрежение и протести, след като роми нападнаха гребци в града и риторично попитаха дали не е имало и взаимодействие с фактори, които са предизвикали напрежението там. 

От управляващата партия поискаха БСП да се разграничат от депутата си, а той да подаде оставка като народен представител.

От БСП не коментираха нито папките, нито обвиненията, а Драгомир Стойнев каза, че ГЕРБ трябва да обърнат внимание на собствените си депутати, за които също има искания от главния прокурор за снемане на имунитети, а не да "потулват скандала с НДК с подобни твърдения".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови