ГЕРБ номинира за последно кметове по места, русенският се отказа вътрешнопартийна битка

Структурата в Пазарджик издигна пенсиониран шеф на пожарната

OFFNews 10 август 2019 в 11:10 4442 0

Кметът на Русе Пламен Стоилов

Бившият директор на пазарджишката пожарна комисар Иван Панайотов е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Пазарджик. Решението бе взето снощи на общинско партийно събрание, съобщи БНР. 

Преди дни Иван Панайотов се пенсионира след 36 години служба в системата на МВР. За работата си той бе отличен с почетно звание за „Доблест и заслуга“ - първа степен.

С издигането на Иван Панайотов към момента кандидатите за кметския стол на Пазарджик стават четирима. Това са сегашният кмет Тодор Попов, предприемачът Благо Солов и бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов. 

Кметът на Русе Пламен Стоилов бе номиниран за трети мандат, но си направи отвод. Във фейсбук той благодари на структурата на ГЕРБ "за мощната подкрепа". 

Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно, но добре осъзнато и мотивирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от Правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 г. Такава до момента не е заявена спрямо мен!, обясни Стоилов. 

Когато си обект на системно дискредитиране и омаскаряване от хора, които нямат интерес от въведения ред, прозрачност и върховенство на закона при управлението на общинската администрация, това може да се приеме като сигнал, че посоката ти е правилна и че интересът на гражданите е защитен! Окуражава ме, че голямата част от моите съграждани не се поддадоха на тази компроматна война и отказаха да участват в нея!, пише още Стоилов. 

Няколко декларации за подкрепа на Стоилов изпратиха членове на общинското ръководство на управляващата партия, което е един от първите бунтове срещу едноличната власт на Бойко Борисов. 

Номинационните събрания на ГЕРБ в цялата страна приключват днес. Кандидатурите ще бъдат обсъдени в Изпълнителната комисия, последната дума е на Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови