ГЕРБ обяви премиерa Борисов за безспорния лидер на Балканите

Последен ден на парламента: БСП пак подхвана суджуците, Цветанов им пожела да се заредят с позитивна енергия през отпуската

Антония Чорева 28 юли 2017 в 12:38 10766 10

Снимка БГНЕС аврхив

В последния си работен ден преди голямата лятна отпуска депутатите пак успяха да се скарат.

БСП започна с провокативна декларация от трибуната, която предложи старите им тези - как източеното НДК се е превърнало в символ на председателството, как вместо реформа в МВР, полицаите ходят със скъсани обувки.

Жельо Бойчев от БСП посочи от трибуната, че оценката за трите месеца работа през първата сесия на Народното събрание е, че мнозинството Борисов 3 се занимава само със скандални кадрови назначения и лобистки закони, чертае разделителни линии в обществото и е проводник на езика на омразата. Бойчев припомни как ГЕРБ не са спазили предизборното си обещание за увеличение и преизчисляване на пенсиите, а образованието е приоритет само на думи, тъй като управляващите не са подкрепили парите за учениците до 4 клас.

"Няма ред, няма държавност, няма държава. А през последната седмица има пребити нотариуси и журналисти в центъра на София", категоричен беше Бойчев. "А суджукът е символ на управлението на Борисов. Но суджукът е за премиера, а колко хора могат да се наредят на масата", подсети болезнената за ГЕРБ тема Жельо Бойчев

"Суджукът" отново подразни ГЕРБ и председателят на парламентарната група Цветан Цветанов излезе с отговор от трибуната.

"Дадохме шанс на БСП да се поправят, за да бъдем позитивни и за да има по-добри перспективи за страната. На 26 март БСП очакваха, че ще спечелят изборите, но си подсигуриха само повече депутати, но и това стана с купуване на гласове", обясни Цветанов. Той каза, че БСП искат да залепят на кабинета Борисов 3 етикет "суджук". "Но това означава ли, че трябва да ви сложим етикет, че сте тук благодарение на купените гласове", попита опозицията Цветанов.

Той изброи приоритетите на ГЕРБ и подчерта, че партията няма да отстъпи от ангажимента си и обяви: "Нека си сложим ръка на сърцето и да кажем истината премиерът Бойко Борисов е безспорният лидер на Балканите и може да разговаря с всички европейски лидери и това ще продължи да се случва и занапред".

В заключение иронично или напълно сериозно Цветан Цветанов се обърна към БСП: "Починете си и се заредете с позитивна енергия, за да намалим напрежението в обществото. Нека политиците бъдем по-добри и смирени, защото политиците генерират напрежението. Бъдете позитивни и да загърбим тази провокация".

Цветанов благодари по темата за Македония на Джема Грозданова и Кристиан Вигенин за това, че са предложили декларация, която да обедини всички основни парламентарни групи, на Обединени патриоти за това, че са сформирали мнозинството, на ДПС, защото в определени моменти проявяват повече национално отговорно поведение, отколкото БСП, които винаги претендират, че ще бъдат национално отговорни, на Воля на Марешки и им пожела успех като нова политическа формация в българския парламент.

"Нека в рамките на тези 4 години да направим силният отбор на България, да се представим успешно във връзка с предстоящото председателство“, каза още Цветан Цветанов.

Почти всички депутати приключиха последния си работен ден в 12 часа, когато започна и редовният парламентарен контрол. Те ще са един месец в отпуск - до 1 септември, петък.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

8

Izalina

28.07 2017 в 23:34

Добре де, Денис. Накуп имах предвид. Ама, прав си, мога да почна впечатленията с коледните 20. Да не се стресирам от раз ;)

42249

6

Denis Rizanov

28.07 2017 в 16:29

както и що е то един месец платен отпуск.


Въобще не е един месец. Те само по Коледа почиват по 20 дни. Ами от Великден да след Гергьовден? За 2016г НС има по-малко от 100 заседания за цялата година от 365 дни.

42249

5

Denis Rizanov

28.07 2017 в 16:26

Днес лидер на балканите утре на цяла Европа.
Не е лошо като са тръгнали с тия хвалебствия, понеже нищо друго не правят, да вземат да почнат да събират пари за нов мавзолей измежду членовете и симпатизантите си. Суджук бей Безхаберний без мавзолей не мой мина!

29585

4

Izalina

28.07 2017 в 14:16

Искам да съм депутат. От най-зависимите.
Само за 1 година.
Искам лично да разбера как е да демонстрираш ежедневно завършен егоцентризъм с нюанси на безочие, как точно заработваш насъщния, както и що е то един месец платен отпуск.

Иначе никога няма да разбера защо, за Бога, все още съществува българският парламент.

17439

3

мнение от IP

28.07 2017 в 14:09

Сплотенички така, както са си уютничко събрани..единодушнички, като например за КТБ. Псевдоскандалчета за товв, кой повече е сгафил ей така..да не помислим, че ги няма и отпуската от обед.

25665

2

Victimized

28.07 2017 в 13:01

" "Нека си сложим ръка на сърцето и да кажем истината премиерът Бойко Борисов е безспорният лидер на Балканите и може да разговаря с всички европейски лидери и това ще продължи да се случва и занапред"."


................................................
 
X

Подкастът на OFFNews