ГЕРБ отговоря на Кирил Добрев: Невъзможно е да управляваме с БСП

OFFNews 31 октомври 2017 в 11:19 2605 0

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще продължи да опровергава лъжите на БСП за възможно коалиционно управление между двете партии, съобщиха от партията на Бойко Борисов.

Повод за реакцията на ГЕРБ са думите на заместник-председателя на Националния съвет на БСП Кирил Добрев за възможно съвместно управление. Няколкократно в интервюто му по Би Ти Ви на 30.10.2017 г., Добрев заяви („Нормално е, ако БСП бъде първа политическа сила, да покани ГЕРБ. Нормално е, ако ГЕРБ се съгласи, да търсим начини за решаване.“; „Днес се разминаваме, пак казвам – днес се разминаваме, след три години може да се съберем.“), цитират думи на Добрев от ГЕРБ. 

За пореден път заявяваме категорично, че за ГЕРБ е невъзможно и неприемливо да управлява заедно с БСП. Никога и под никаква форма подобна коалиция не е била обсъждана нито вътре в ГЕРБ, нито с представители на БСП. Припомняме, че ИК на ГЕРБ реши да предложи на Националното събрание на 26.11.2017 г. да приеме изрична декларация, в която се казва, че партията няма да управлява заедно с БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови