ГЕРБ отхвърлиха обвиненията за манипулация на изборите в София

OFFNews 11 ноември 2019 в 21:06 3089 1

Снимка БГНЕС

ГЕРБ не са манипулирали изборните резултати чрез изборните протоколи. Представителите на Секционните комисии са провели изборния процес в столичния район Искър нормално. Това заявиха на извънреден брифинг в централата на управляващата партия по повод на обвиненията, отправени от Борис Цветков от БСП.

„В район Искър не спряха нито лъжите, нито манипулациите, нито нападките, нито фалшивите новини. Сблъскахме се с нарушаване на изборното законодателство – разполагане на агитационни материали на забранени места. Всяка наша реакция беше атакувана с лични обиди и отново фалшиви новини“, заяви Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ в София, цитирана от БГНЕС.

Със своите обвинения Борис Цветков иска да извлече дивиденти и да прикрие фактите, че не е свършил никаква работа, добави тя.

Новоизбраният кмет на район “Искър”, който беше обвинен в купуване на гласове, пък съобщи, че е омерзен и унизен от кампанията.

Изборите приключиха, но не на езика на омразата,манипулативните внушения никога няма да напуснат някои от кандидатите на тези избори. Това заяви председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Реакцията на управляващите e по повод внесените декларации от БСП – Искър в Министерскиs съвет, СОС и МВР за изборни манипулации в столичния район „Искър“.

От ГЕРБ смятат, че с действията и изказванията си Мая Манолова „сапунисва с различни перилни препарати“ своя имидж и търси опити да оправдае загубата. „Ако продължава по същия начин нищо добро не чака политическия й проект“, смята Паунов.

Новоизбраният общинският съветник Лорита Радева заяви, че през целия изборен процес не спряха лъжите и нападките, не спазваха изборното законодателство, произвеждаха фалшиви новини.

Радева отхвърли твърденията на кандидат-кмета на район „Искър“ Борис Цветков, че документите в секционната комисия са манипулирани резултатите. „За мен не е изненада поведението на г-н Цветков, който не живее в този район и не познава проблемите на живеещите.

Новоизбраният кмет на столичния район „Искър“ Ивайло Цеков заяви, че е унизен. „Директно мога да кажа, че нито съм участвал,нито съм организирал такива акции. Готов съм да окажа всякакво съдействие на органите“

На въпрос как ще коментират искането на Цветков да се прекъсне церемонията по встъпване на длъжност на кмета в район Искър, Цветомир Паунов определи изказването като поредната манипулация и лъжа. „С подобни действия БСП уверявам ви ще създават само хаос в района, предупреди Паунов.

По-рано днес Борис Цветков от БСП, който загуби балотажа за кметското място в района, съобщи, че Цеков е записан от камера на хранителен магазин в района как говори с ромски лидери за купуване на гласове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

12.11 2019 в 06:37

Еее, страхотна "новина"! Аз докрая очаквах да приемат обвиненията за манипулации и сами да предложат касиране на изборите, ама ... Нищо, другия път!