ГЕРБ предлагат Пламен Младеновски за шеф на КЕВР

OFFNews 03 юли 2020 в 19:29 3082 0

Парламентарната група на ГЕРБ предлага Пламен Младеновски за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране.

В момента Младеновски е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в КЕВР.

Той е роден през 1981 г. в Плевен, магистър е по финансов мениджънт от УНСС. Работил е в частния бизнес, а между 2002 - 2010 г. в САЩ в частни компании. В КЕВР е от 2013 г., първо като експерт, след това като началник на отдел, а сега шеф на дирекция, съобщава "24 часа".

Кандидатурата на ГЕРБ за сектор "Енергетика" е Евгения Харитонова, която е бивш председател на комисията, в момента е комисар в регулатора.

Георги Добрев е третата им кандидатура, той е юрист, бил е в борда на директорите на "АЕЦ Козлодуй нови мощности", в момента е в БЕХ.

ГЕРБ предлагат бившия кмет на Лозенец Любомир Дреков за икономист на КЕВР, а Валентин Терзийски - за комисар за енергетиката.

БСП предлага за член на КЕВР Димитър Кочков, който и в момента е в регулатора с ресор ВиК.

Парламентарната група на социалистите е внесла и второ име - на Любомир Денчев - за член на КЕВР. Денчев е бивш шеф на "Булгаргаз".

Валери Симеонов пък е предложил отново да бъде избран Владко Владимиров, който и в момента е член на комисията.

Кремен Георгиев, който в момента е председател на Асоциацията на топлофикационните дружества и е бивш шеф на столичната "Топлофикация", е кандидатурата на депутатите от парламентарната група на "Воля".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови