ГЕРБ влиза в 44-то НС със заявка за 4-годишен мандат

OFFNews 19 април 2017 в 11:26 2386 2

ГЕРБ влиза в 44-тото Народно събрание със заявка за 4-годишен мандат.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на Народното събрание по време на първото заседание на 44-ия парламент.

Цветанов благодари на избирателите, подкрепили ГЕРБ, които с гласа си са препотвърдили подкрепата си за реални решения за страната. По думите му преговорите за коалиционно управление отчитат желанието на хората за дясно-центристка политика.

Цветанов заяви, че се надява политическият рекет да остане в миналото. „ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управлението, за да не бъдем жертва на партийни и вътрешнокоалиционни интриги“, заяви той.

Цветанов заяви, че е нужен не само политически, но и обществен консенсус по приоритетите за страната. 

„Продължаваме реформата на съдебната система“, каза Цветанов и добави като приоритети качественото образование и здравеопазване както и икономическия просперитет. Той заяви, че е против идеята на президента за промени в Изборния кодекс. Той заяви, че ПГ на ГЕРБ би желала да работи в условията на 44-ото Народно събрание в добронамереност. Той посочи, че българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката и напомни, че България е парламентарна република. 

"Ще поставяме като приоритети законодателните инициативи, произтичащи от нуждите на националната ни сигурност", каза още Цветанов.

"Ще продължим неотклонно по пътя на евроатлантическата интеграция. Тя расте на фона на засиленото влияние на трети страни в региона на Черно море и Балканите. Сътрудничеството между ЕС и НАТО трябва да се задълбочи", каза още Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови