Гамишев: Борисов не ми е звънял, сам реших да подам оставка

ОFFNews 28 март 2018 в 13:32 4061 1

"Сам взех решение да подам оставката си. Говорих с Цветан Цветанов и го убедих, че е по-добре така".

Това каза Димитър Гамишев, който днес депозира оставката си като депутат от групата на ГЕРБ.

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов му се е обадил лично преди да вземе решението за оставката, Гамишев отговори, че никой не му е звънял.

Той коментира и информацията, че е извършвал данъчни злоупотреби и е продал фирмата си на малоимотно лице. 

"Когато беше прехвърлена, фирмата ми нямаше задължения. Нямаше никакви задължения, можете да видите от справката. Имаше купувач - човек, който се е интересувал от фирмата и я е купил. Този човек нито е циганин, нито е малоимотен. По каква причина е купил и други фирми мен не ме интересува", коментира Гамишев.

По думите му това е станало преди 2 години и въпросът е защо тази тема се повдига сега. "Това се говореше и по времето, когато бях кандидат за народен представител. Ако аз съм направил нещо като народен представител и съм злоупотребил с
влияние - добре. Друго е гражданинът Гамишев и има институции, които могат да го следят. Нека всичко по
проверката на НАП да мине, да излезе наяве какво се е случило", обясни той и добави, че още при продажбата се е допитал до адвокати и консултанти.

Гамишев подчерта, че засега остава лидер на а общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. По-рано днес обаче зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обясни, че в момента текат отчетно-изборни събрания и ръководството на партията няма да подкрепи Гамишев за преизбране. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови