Гърневски към Нинова: Ще те пазим като рохко яйце да убиеш пиявицата Българската социалистическа мафия

OFFNews 23 ноември 2018 в 14:05 10593 4

Как няма да не те пазим, г-жо Нинова, ние те пазим като рохко яйце. Само ти си тази, която много бързо най-после ще ликвидира тази пиявица, впита в тялото на българския народ, наречена Българска социалистическа мафия. 

С тези думи депутатът от групата на ГЕРБ Спас Гърневски се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова в петъчната декларация на ГЕРБ. 

Той също обвини БСП в подбуждането на народа към протест с обещания за "фалшива визия" и изрецитира своя версия на стихотворението на Христо Смирненски "Червените ескадрони", в което призова представителите на БСП да се върнат в Кремъл. Според него България е социална държава, тъй като президентът и депутатите от БСП не вършат нищо, а взимат заплата.

"Каква е тази социална държава, откъде тези пари? Президентът нищо не работи, никакви отговорности няма, цял ден работата му е да критикува тези, които се мъчат да оправят хала на народа, 11 хиляди лева заплата. И толкова големи заплати, че вече объркаха посоките и взеха да спират в насрещното движение, да са по-близо до магазините за нови рокли", допълни той.

Неговата декларация бе отговор на декларацията на говорителя на ПГ на БСП Елена Йончева. В нея тя заяви, че от партията ще организират петиция за провеждането на независима проверка на пътната настилка на магистралите в лицензирана европейска лаборатория. Целта е да се установи дали в действителност има пропуски в качеството на получения краен продукт.

"Искаме Европейската комисия и ОЛАФ да направят независима експертиза на участъците от автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма", "Марица", изградени през последните 5 години със средства на ЕС", обяви говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева в парламента днес.

По думите ѝ от партията на социалистите вече са внесли искане за такава експертиза в Агенция "Пътна инфраструктура", но отговор все още няма.

"Фактът, че има толкова голям отпор за независима проверка говори за страх от констатиране на нередности. Проверката не оронва престижа на българските строители. Независимата експертиза помага на строителите, принудени да работят в обстановка, при която се констатират редица нередности по цялата верига на инвестиционния процес“, допълни тя.

Йончева подчерта, че некачествените пътища представляват пряка опасност за българските граждани и призова всички българи, които настояват за независима експертиза, да подпишат.

"Ако не искат да чуят нашия глас, се надяваме гласът на българския народ да бъде чут", призова Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

4

рамбо

23.11 2018 в 20:30

Направо е жалко, хора сменили над 10 партии за последните 20-тина години все още да са топло депутатско място и да ни поучават как да живеем.

11738

2

KumaLisa

23.11 2018 в 15:08

Браво! Много хубаво й го е казал. Тя ще ги довърши.

7568

1

Tabadatko

23.11 2018 в 14:26

Какво извращение. Крадецът вика "Дръжте крадецът".

 
X

Да помогнем на украинските деца!