Георги Гергов пусна бюлетина за Путин в пловдивска секция

OFFNews 19 март 2018 в 09:28 5172 1

540 граждани на Руската федерация дадоха своя глас за президентските избори в Пловдив, каза пред БТА Павел Журавлев, председател на избирателната комисия в Пловдив.

Той уточни, че за провеждането на изборите тук са доставени 3493 бюлетини, а избирателната активност в града на тепетата е била същата, както и на предишните избори. Павел Журавлев обаче отказа да коментира изборни резултати, като посочи, че те са предоставени на ангажираните с изборите власти.

В изборния ден своето право на глас е упражнил и почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов. По думите му този ден е важен не само за Русия, но и за България, и за света. Русия е необходимият за човечеството балансьор, се посочва в съобщение от пресцентъра му.

Гергов призна, че е пуснал бюлетина за Путин, който и спечели убедително изборите с над 76% от одобрението на гласувалите. 

Областният лидер на БСП е с двойно гражданство и точно в 13,05 часа гласува на изборите за руски президент в бившия клуб "Берьозка" на ул. "Иван Вазов" 25. 

Изборите за президент на Русия в България се проведоха в четири български града - София, Варна, Русе и Пловдив, като право на глас имаха всички руски граждани, които са навършили 18 години и притежават валиден паспорт на Руската федерация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови