Георги Марков в ода за Борисов: Слава му! Оправи ми булеварда

"Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми"

OFFNews 01 март 2019 в 11:30 5951 6

Оправи ми булеварда, на който живея - слава, та не знам. Меркел, Тереза Мей - кой ли не те нацелува бе, човек! Ти си целият в целувки. Остави ги те да правят кворума, те да внасят машините, ходѝ в Банкя и си гледай кефа. Ходѝ на риба. Ела в Будапеща да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем 100 години.

С тези думи се обърна депутатът от ГЕРБ Георги Марков към министър-председателя Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание. 

"Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: почивай си бе, човек. На 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори спечели. Само Виктор Орбан и Меркел имат толкова", допълни Марков.

Той все пак коментира, че Народното събрание се намира в агония. "Как да не е парламентарна агония, като всеки ден се поставя под въпрос кворумът в парламента. Ако няма кворум, какво правим?", заяви депутатът. 

Изказването е във връзка продължителното отсъствие на депутатите от БСП от парламента, които заявиха, че няма да се върнат докато не бъдат отменени последните поправки в Изборния кодекс.

Марков все пак допълни, че предложението за лишаване на депутатите от доходи е "абсурдно". "Не може да се приравнява народният представител на работник и служител по трудовото законодателство", допълни Марков.

"Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми", допълни той, като заяви, че не бива да се "извиват ръцете" на ГЕРБ, за да се наказват отсъстващите депутати от БСП. "Не сме другарски съд", заяви той.

Припомняме, че законопроекти, целящи да спрат заплатите на отсъстващите депутати без основателна причина, бяха внесени от НФСБ и "Атака". Въпреки това Марков оцени коалицията с Патриотите като добро решение.

"Благодарение на патриотите беше отхвърлена Истанбулската конвенция до голяма степен. Не е вярно, че обществото е било разделено от нея. То беше обединено срещу нея. Помогнаха много за пакта за миграция. Това са фундаментални въпроси", заяви още Марков.

Депутатът от ГЕРБ още коментира, че Борисов няма какво да предприеме в правен аспект, но все пак държавата "върви напред".

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков обаче не се съгласи с думите на Марков, че става дума за парламентарна агония.

"Г-н Марков и друг път е казвал тази фраза. Не съм му говорител - не мога да тълкувам какво иска да каже. Моето впечатление е, че той по-скоро го казва като приятелски съвет към свой приятел, който има много сериозни ангажименти и отговорности", заяви Биков.

Според Биков също така е нормално да има различни мнения и компромиси в редиците на управляващите. Демокрацията е система, в която има дефекти, но още не е измислена по-добра, допълни той.

На обвинението от страна на Марков, че някой "извива ръцете на ГЕРБ", народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов отговори, че надали става въпрос за "Обединени патриоти".

"Ние сме подписали програма за управление, в която всичко е казано. Това, че правим определени срещи, това е нормално, защото в едно мнозинство винаги трябва да има срещи, разговори и да се изясняват общите позиции. Това е нормално. Не сме тези ние, които сме извивали ръце. Ние си казваме винаги мнението, никога не сме карали другите да се съобразяват с нас", заяви Ангелов.

Той още допълни, че за тях е важно държавата да е стабилна и да се предотврати политическа криза и според него управляващото мнозинство се справя добре с тази задача. "Държавата малко по малко върви напред", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

6

kokoten

01.03 2019 в 17:52

Такова нещо нямаше и по Татово време...нагъл помияр....отивам да повърна...

3910

4

Georgi Gracata

01.03 2019 в 16:23

Дотежа ти да ходиш в парламента за кворум ли?Ех то бива блюдолизане ама чак пак толкова,нали уж си човек с достойнство? Дали си спомняш ония години,когато говореше за Демокрация,колко долно племе били комунистите тогава Борисов охраняваше бай Тошо.Неудобно ми е да цитирам думите ти в Люлин в клуба на БЗНС,,Никола Петков".На пиши му стихотворение:
Другарю Борисов,искам да ви запазя
в сърцето си скрито пея,
ти без да си полиглот,
вкарваш знаме с лунен рог!
Народа ругае:Глупав кърт?
Аз чувам, ТИ ще промениш светът!
НЯМА ЛИ ЛУСТРАЦИЯ,НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ!

17439

2

мнение от IP

01.03 2019 в 13:17

А пък булеварда му е оправен с парите на "работниците и служителите по трудовото законодателство" на това недоразумение Г. Марков

12329

1

Шопа

01.03 2019 в 12:08

Това май трябваше да е в секцията "Разкази от Карлуково"...
Булеварда МУ бил оправил, Лично ... :)