Георги Томов: Художествената самодейност трябва да бъде подкрепяна и подпомагана

OFFNews 22 октомври 2019 в 15:30 1678 0

Художествената самодейност е една от най-успешните форми за съхраняване на българските традиции и народното творчество. Ето защо тя трябва да бъде подкрепяна и подпомагана. Като кмет ще работя за това. 

Това каза Георги Томов, кандидат на БСП за кмет на район „Илинден“, на среща с членове на фолклорен клуб „Балканска младост”. Повод бе желанието на част от участниците в клуба, които симпатизират на Томов, да изразят своята подкрепа за кандидатурата му.

В атмосферата на автентичен български дух, самодейците пожелаха на кандидат-кмета не само победа на изборите и го поканиха да се включи в клуба. По неподправен и неповторим начин, всички присъстващи на събитието се заредиха с положителни емоции и оптимизъм.

Ръководителят и основател на клуба Стоян Стоянов, хореограф и професионален танцьор с десетилетен опит, изрази надеждите си за все по-обхватно популяризиране на фолколорните самодейности като път за запазване на българщината и красивите ни традиции. В срещата взе участие и кандидатът за общински съветник от БСП Мария Димитрова. Двамата кандидати на БСП облякоха народните носии за късмет и бяха закичени с китка здравец за здраве и победа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови