Героиня от 'Кумгейт' на Делян Добрев оглави Булгартрансгаз

OFFNews 15 февруари 2018 в 13:25 17334 10

Делян Добрев и Таня Захариева (първата отдясно)

Близка до бившия енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев беше назначена за временен шеф на "Булгартрансгаз" след смъртта на досегашния директор на компанията Георги Гегов. 

С решение на Управителния съвет на дружеството на поста е назначена Таня Захариева - председател на Общинския съвет в Хасково и досегашен член на Управителния съвет на дружеството. 

Тя е упълномощена да представлява дружеството пред трети лица до приключване на процедурата в Комисията за енергийно и водно регулиране по избор на нов член на управителния съвет и на изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

Името на Таня Захариева беше замесено в скандала "Кумгейт", свързан с назначени в Хасково близки до Делян Добрев.

Захариева беше част от листата на ГЕРБ в Хасково на изборите през 2014 г. Тя беше избрана за парламента с преференциалния вот 9/9, но се отказа от мястото си и беше компенсирана с шефското място в "Булгартрансгаз", на което Добрев беше принципал като енергиен министър в правителството на Бойко Борисов.

С решение на Надзорния съвет на дружеството за нов член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ е избран Владимир Малинов, като КЕВР следва да се произнесе по избора в триседмичен срок от стартиране на процедурата пред Комисията.

Името на Малинов също беше замесено в скандала "Кумгейт". Той е съпруг на един от членовете на Комисията за защита на конкуренцията - Георгица Стоянова. Досега Малинов беше началник на "Правен отдел" в "Булгартрансгаз".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

15.02 2018 в 20:57

:))) С такова свойство - няма и нужда от други:)

23293

7

Стефан

15.02 2018 в 19:26

Да. И още един куп такива "цветя", още по-големи мръсници от вече изброените.
Сега, който казва, че тогава не са били направени безобразия, е мерзавец. Но и който казва, че са направени само безобразия и престъпления, е същия мерзавец, или по-голям.
Що не кажат нещо за народния съд през 20-те? Когато са осъдили виновниците за националните катастрофи, и незаконно забогателите през войните?
Та, утре и тия ги чака вече третият Народен съд. Сигурно заради това и пищят, даже предварително.

10571

5

Hissarion

15.02 2018 в 15:59

Делян не забравя приятелите си. Затова толкова го обичат в парламентарната група на мутрогербите.

23293

4

Стефан

15.02 2018 в 15:26

После някой пак ще се прави на учуден и обиден на тема "народен съд".