Глиги от фронта: Обсадете парламента! Ако сега оставим мутро-милиционерщината, тя ще си върне контрола над държавата

Иван Калчев - Глиги 16 юни 2022 в 10:22 9387 5

Иван Калчев - Глиги

Снимка Фейсбук/Личен профил

Иван Калчев - Глиги

Има времена и ситуации, в които нямаш право нито на апатия, нито на отстъпление. Днес имаме такава ситуация в българския политически живот. Ако сега оставим мутро-милиционерщината да направи дори и малка офанзива, тя ще набере смелост и за тотално настъпление по всички фронтове, за да си върне контрола над държавата.

Тук, на фронта, където валят снаряди, имаме такъв принцип - работим с каквото имаме, даваме всичко от себе си, готвим се за най-лошото и се надяваме на по-добро.

Четворната коалиция не беше най-доброто, което можехме да си пожелаем, но при тези дадености - това е. Правителството на Харвадците може да не е перфектно, но е важна стъпка към по-доброто.

Затова ви призовавам - не чакайте покана или официално събитие. Още днес излезте на жълтите павета, обсадете парламента, блокирайте моста. Не оставайте ГЕРБ и ДПС на мира. Нека знаят, че няма накъде да настъпват. Покажете подкрепа за онези депутати, у които съвестта е надделяла над договорките от дивана. В редиците на ГЕРБ и ДПС не можем да се надяваме у някого да заговори съвестта, но там добре се ориентират в политическата метеорология, нека изпитват страх, че отново ще трябва да бягат по сокаци и дворове от народа си. Нека знаят, че не са от печелившата страна.

Ще ми се да бях при вас на площада. Но в тази кампания вие сте на фронта на хибридната война, аз - на реалната. Нямаме право на грешки. Тук те се наказват с физическа смърт, при вас, ако днес оставим мафията да настъпи, ни чака политическа ситуация като от началото на 90-те. След това - още десетилетия мрак и пълзящ тоталитаризъм.

Оставям ви с този стих от Пушкин, защото ние тук сме в повишена готовност да спираме офанзива на танкове. Вашата задача е по-безопасна, но не по-малка важна.

Пасете в мрак, народи мирни -
честта не ви зове на крак!
Стадата свобода не дирят,
нож с ножица ги чака пак,
от род във род наследство мирно:
звънец с ярем, и бич, и мрак!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

6

Уточнител

16.06 2022 в 18:12

Глиганчо, левичарю,
не заблуждавай хората, че се биеш в Украйна.
Левичарите това не го могат.
Що не дойдеш на прайда, бе готин? Не ги оставяй без подкрепа, тъкмо ще отварят "детска сцена"...

-480

5

Октим

16.06 2022 в 12:20

Абсолютно е прав!!! Особено що се отнася до: “След това - още десетилетия мрак и пълзящ тоталитаризъм. “

5827

3

pisnamiotmutri

16.06 2022 в 10:39

Сряда се организира протест в защита на правителството. Вече хиляди заявиха, че ще участват. И ние отиваме. Долу руските слуги!

4038

2

Moirae

16.06 2022 в 10:37

Мутромилиционерщината опипва почвата и е готова да се намърда да краде държавен бюджет. Всяко разколебаване и пропукване е крайно безотговорно и позорно.

75

1

230 млрд баксов

16.06 2022 в 10:32

Сега е момента! Носете си чадър.