Горанов: Свързани с Иван Сариев фирми не са получавали поръчки и субсидии

Синът на кръстника на Горанов е работил в Министерството на финансите

OFFNews 28 ноември 2018 в 16:14 6462 4

"Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени поръчки или субсидии". Това заяви пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов във връзка с проверката на прокуратурата на жилището му. 

Той посочи, че вече е дал всички обяснения и не може да добави повече факти. 

На въпрос дали фирма, свързана с кръстника му, е получавала обществени поръчки, Горанов отговори, че това никога не е ставало. 

„Написал съм в моята декларация, която има за цел да разкрие всички факти и обстоятелства, че преценката ми е, че няма конфликт на интереси със Сариев“, заяви той.

От думите му стана ясно, че синът на кръстника му е работил в Министерството на финансите.

Финансовият министър присъства на днешното заседание в парламента, за да участва в дебатите за окончателното приемане на бюджета на държавата за 2019 г. 

Той коментира заканата на майките на деца с увреждания да излязат отново на протест, защото според тях има подмяна на текстовете в Закона за личната помощ и той ще влезе в сила, без да има финансов ресурс за неговото прилагане.

"Не искам да има конфронтация по тази тема. Всичко, което поехме като ангажимент според нашите разбирания и оценки, които се свеждат до 150 млн. лв. повече за хора с увреждания, са изпълнени. Не съм участвал пряко в дебата в социалната комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв начин не одобряват омбудсмана и част от майките на деца с увреждания. Тепърва ще анализираме откъде идва неразбирането, защото всички разговори, които съм имал с омбудсмана по повод на Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ, се свеждаха до това, че 2019 г., освен 150-те млн. лв., обещани от премиера, няма да се налагат допълни разходи. Ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и милиард. Обществото някога може да стигне и до тази сметка. Инструктирах моите експерти в работната група да се опитаме да направим така законодателството, че средствата в бюджета за 2019 г. да стигнат“, каза Горанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

3

Диди

28.11 2018 в 20:07

Към втория въпрос "С какво ли му се отплаща Горанов". Моят отговор: "Ами вика му КРЪСТНИК" Тази дума е толкова популярна в романи, разкази, легенди и най-вече в филми и на кого ли не е ясна какво се крие зад КРЪСТНИК?

21061

2

рамбо

28.11 2018 в 19:24

Ето това се казва любов към кръщелника! Да се лишаваш от над 150 хил.евро от наеми, за да може той да живее като бей в жилище 180м2. Дай боже всекиму. Интересно и откъде Горанов е толкова запознат с бизнеса на кръстника си та още преди 6г., когато се е нанесъл там е бил сигурен , че той няма да има договори с държавни и общински пари/ако това е вярно/, тъй като в противен случай той става уязвим и далаверата става очевидна. То не чее сега не е де, но за прокуратурата всичко ще се окаже изрядно.

14469

1

случайно прочетох

28.11 2018 в 16:57

За апертамента питам-къде е заровено кучето?
Как се отплаща Горанов?

 
X

Да помогнем на украинските деца!