Горанов представи напредъка по мерките за влизане в еврозоната

OFFNews | 25 февруари 2019 в 21:29 | 909 |2

Финансовият министър Владислав Горанов представи пред посланиците на страните от еврозоната и Дания мерките за присъединяване към валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, съобщиха от ресорното министерство.

Одобрението за т.нар. "чакалня" за еврозоната се очаква през юли, но за да бъде получено, трябва позитивен отговор от всички страни-членки на механизма, а именно - 19-те държави, въвели еврото, и Дания.

До средата на тази година ще бъдат предприети допълнителни мерки за засилване на надзора в банковия и небанковия сектор.

Този ангажимент е препотвърдил Горанов пред посланиците от страните от еврозоната и Дания. Ще бъдат взети още мерки и срещу изпирането на пари.

Той е представил макроикономическите показатели на страната и е уверил, че България ще продължи да води благоразумна фискална политика.

Според Горанов постигнатото дотук е „резултат от упорити и целенасочени усилия“.

От финансовото министерство допълват, че дипломатите също са изразили мнение за протичащите процеси, но не цитират нито едно становище.

На срещата са присъствали гуверньорът на БНБ Димитър Радев и зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов.

Препоръчани материали
aviatora

Рейтинг : 5021

26.02 2019 в 09:26 2
+ 0
- 0
Крадливата курвичка на Боко Тиквата
peter daskalov

Рейтинг : 1086

26.02 2019 в 07:56 1
+ 0
- 0
А кога ще представи мерките по освобождаване на апартамента, подарен от "кръстника"?