Горанов в обяснителен режим: Апартаментът няма общо с Домусчиеви, на кръстника ми е

OFFNews 23 ноември 2018 в 13:09 9734 5

Министърът на финансите Владислав Горанов отрече информацията, че апартаментът, в които живее без да плаща наем е свързан с братя Домусчиеви или с бизнеса им. Имотът бил собственост на кръстника му.

Темата за това къде живее Горанов беше повдигната, след като той декларира, че обитава 180 кв. метра апартамент в столицата без да плаща за него. Снощи в "Шоуто на Слави" главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще започне проверка по случая, а днес тя беше разпоредена.

Горанов обясни, че от изнесената информация не е съгласен само с това, че имотът е свързан с Домусчиеви.

"Този апартамент ми е предоставен през 2012 година за ползване от близък мой роднина - кръстник на двете ми деца и на мен. Но ще спра дотук. Позволете ми да запазя и аз някакво лично пространство", обясни Горанов по повод проверката и не пожела да каже кой е кръстникът му.

Финансовият министър обаче подчерта, че ако антикорупционният орган поиска от него да разкрие на кого е имота - ще го направи, защото е длъжен по закон.

По думите на Горанов кръстникът му никога не се е възползвал от публични финанси. "Затова съм решил, че няма конфликт на интереси", добави той.

"Повод за проверката и информацията в публичното пространство е моята декларация. Тоест аз лично, през април, съм декларирам факти и обстоятелства, които естествено - могат да бъда проверени. Декларирал съм и ползването на този имот с ясното съзнание, че според моите оценки това не е конфликт на интереси", каза Горанов.

Министърът обясни, че не знае защо темата излиза на дневен ред сега при положение, че не е тайна къде живее от 2012 година насам. Добави, че не знае дали от темата се търси политическа интрига.  Гованов обясни, че ако е имал притеснения е нямало да декларира тази информация.

"Аз можех да посоча неверни данни, но за мен винаги истината и спазването на закона са били на първо място", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

5

рамбо

23.11 2018 в 19:18

Мдаа, тия се гаврят с хората и не им пука. На един апартаментите били на тъща му , на този пък били на кръстникът му..И то не какъв да е ами цели 180м2 и този добър човечец вместо да намери наематели и да спечели поне 100 хил.евро от наем е оставил нашия велик министър да живее безплатно вече 6 години..Брех да му се не види! Има ли балък да повярва на тая история? Може само Цацата да повярва. След като прокуратурата повярва че Самоковеца е забогатял от картофи , може и на това да повярват..

17156

1

aviatora

23.11 2018 в 16:28

Вие сте пълен "черен петък" Всички бе, корумпирани мафиоти и боклуци!!! Ще си ги носите в гробищата всичките!!!