Грешка с футболиста, с когото Борисов се ръкува в публикуваната от Ел Периодико снимка

OFFNews 21 февруари 2020 в 20:05 12370 0

Малка неточност има в публикацията на каталунското издание "Ел Периодико", което днес гръмна с информацията, че министър-председателят на България Бойко Борисов е разследван за пране на пари.

Водещата снимка на материала е от футболен мач между Витоша Бистрица и Локомотив Пловдив от 1/8-финалите на турнира за Купата на България, на която Борисов се ръкува с един от играчите. Той е описан като Станко Йовчев, брат на спряганата, че има отношения с премиера Борислава Йовчева. На кадъра обаче е запечатано ръкуването му със защитника Аймен Белаид, който по-късно игра и в Левски.

По същото време и Йовчев, наричан иронично от феновете Машината, е част от Локо, което още тогава стана обект на шеги в медиите, тъй в обществото се говореше за връзката на Борисов с Борислава Йовчева.

На 18 ноември 2013 г. пловдивското издание "Марица" излезе със заглавие "Семейни войни: Бойко излезе срещу шурея си!". В кратката дописка се разказва за футболния сблъсък и се припомня, че според клюката Борисов е кандидат-зет на Машината.

Станко Йовчев се появява за първи път в ЦСКА едва 14-годишен в ДЮШ през 2002 година. През 2007-а напуска в посока Рилски спортист. Четири години по-късно се завръща в ЦСКА, като идва от третото ниво на гръцкия футбол. Това се случва по времето, когато собственици са пернишките бизнесмени Митко Борисов и Иво Иванов. Станко постоянно попада в групата, но рядко взима участие в мачовете.

По време на престоя си той провежда пет подготовки, но изиграва едва 13 мача, като отбелязва два гола и то в един мач - срещу Миньор Перник. Напуска през 2013 и отива в Локомотив Пловдив, като взема участие във въпросния мач срещу Витоша Бистрица с участието на Борисов.

Феновете на "червените" лепват прякор Машината на Йовчев, а той влиза във фолклора на  Сектор Г.

"Ако вратата беше 30-метрова, Станко Йовчев щеше да е Кантона", пееха феновете в една от песните си, а той го приемаше с усмивка.

"Кантона е голям, но аз се справям сам. Вече само се усмихвам на много неща в живота. В началото ми беше неприятно. Феновете пеят тази песничка, независимо от резултата на терена. Пяха я и след двата ми гола срещу Миньор Перник. Яд ме е, че точно, когато хората промениха мнението си за мен след този мач, аз пак седнах на пейката", казва Йовчев в интервю за клубния сайт на ЦСКА през януари 2013 година.

След Локомотив Пловдив следите му във футбола се губят. В различни публикации се появява информации, че е продавал палачинки, след което отваря бар в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови