Хора като Иван Гешев и Пламен Георгиев се държат като безнаказани

Цачева зададе стандарт, който позволява да караме и без министър, смята пиар експертът Весислава Танчева

OFFNews 03 април 2019 в 12:41 2780 0

Пламен Георгиев, КПКОНПИ

Снимка dnevnik.bg

"Хора като Иван Гешев и Пламен Георгиев се държат като безнаказани, сякаш никой не може да им поиска отговорност". Това каза пред БНР пиар експертът Весислава Танчева. Тя смята за крайно неприемливо поведението на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

"Това е отблъскващо поведение за зрителите и за колегите, които са там и задават въпроси. Човек се държи така, както му повелява усещането за безнаказаност. Както е конструирана в България властта, разделението на властите, над прокуратурата и специализираните органи като КПКОНПИ, на практика няма никакъв контрол. Над прокурорите реално е Господ. На практика те не се отчитат на никой, освен на себеподобни", посочи Танчева.

"Няма да получим отговори, защото те не са длъжни да ни дават отговори", допълни тя в предаването "Преди всички". Според нея логиката в такива ситуации изисква Георгиев да се оттегли от поста за известно време, за да не може да влияе на проверката. По думите ѝ това усещане не се отнася за хората в изпълнителната власт и парламента. "Цветанов се оказа в по-уязвима позиция, отколкото Пламен Георгиев", подчерта Танчева и добави:"В парламента мълчанието настана, още когато се разбра, че най-силният човек в НС е уязвим и вече не е в парламента. Без Цветанов по цветановски нещата си продължават. Кой да говори по тази тема в парламента – там няма никаква опозиция".

За все още незаетата позиция на министър на правосъдието на мястото на Цецка Цачева, която също подаде оставка заради скандала "Апартаментгейт", Весислава Танчева каза: "Цачева зададе стандарт, който позволява да караме и без министър. Очевидно – безгласна буква, който присъства във ВСС, когато трябва да се провеждат заседания, но просто присъства. Не е необходим. Едва ли ще сложат някой, който ще промени системата. Ще ни сложат следващата Цецка Цачева". Според нея скандалът тръгва в грешна посока – да накажем "Артекс", а останалите по някакъв начин вече са скрити под килима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови