Христо Иванов: Борисов се превръща в Орешарски, Пеевски го поглъща както питон налапва заек

OFFNews 16 ноември 2017 в 19:37 10115 11

Снимка Фейсбук на Христо Иванов

Изглежда, че парламентът е на ръба на самоубийството от тъпота, липса на всякаква идея за бъдещето и примитивен популизъм. На пръв поглед, Борисов се превръща в Орешарски – виси на златния пръст на Атака, трябва да се моли на опозицията да се върне в парламента, а Пеевски го поглъща както питон налапва заек.

Това написа лидерът на "Да, България" Христо Иванов в профила си във Фейсбук. 

По думите му се разпада "самият парламентаризъм, умира демократичният и правов ред в страната. Познатата ни полу-демократична република пред очите ни метаморфозира в една все по-авторитарна джамахирия". 

Отказът от реформи, рутинното погазване на основни принципи на правовата държава, продължаващото подчиняване на съдебната власт, ударното изграждане на репресивни институции, мачкането на неугодни журналисти и издатели, атаката срещу правото на собственост и задушаването на предприемачеството, опитът за силово връщане на държавата-бухалка в икономиката, заигравките с Путиновия режим, и последно – изплискването със запушването на устата дори на една такава казионна опозиция като БСП – всичко това не са хаотични съвпадения. Това е част от координиран опит за ударно завземане на още по-голям хап от публичната власт и икономическо влияние, пише още Димитров. 

Според него "докато ЕС си затваря очите за случващото се у нас, силите на Дълбоката държава опитват да установят окончателна доминация във всички области на обществения живот, в които до сега не са имали пълен контрол. Под булото на пропагандата за Евро-председателството и външно-политическите успехи на Борисов, Пеевски и клановете на ДС зад него опитват да установят нов тип режим, при който преструвките на демокрация, игрите с няколкото системни контролирани партии (ГЕРБ, ДПС, БСП и ПФ) и сезонни ГМОта, толерирането на области на независимост в икономиката, медиите и съда, стават ненужен дискомфорт". 

Убеден съм, че поръчителите на тази кампания подценяват обществото ни и реакцията ще ги изненада, както ги изненада 14 юни 2013 г. Гневът се надига. Бъдете сигурни, че когато дойде моментът за това, демократична управленска алтернатива, готова да възстанови правовия ред, да проведе реално пречистване на институциите и да върне бъдещето в политиката ни, ще има. Предсрочните избори стават все по-неизбежни. Ние, заедно с партньорите ни от демократичната общност, ще бъдем готови за тях, завършва Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

11

Hissarion

17.11 2017 в 14:09

Севтополе, те така и от Боко се отричаха, но назря ли възможност на назначенийца, се хванаха здраво за шлифера му и заговориха за компромиси и катарзиси. Та и за Слави, ако видят, че е ракета-носител за парламента, ще донесат от девет кладенеца вода, но ще го прегърнат като единомишленик в мъглявата си идеология.

14469

9

случайно прочетох

17.11 2017 в 13:18

"Това е част от координиран опит за ударно завземане на още по-голям хап от публичната власт и икономическо влияние, пише още Димитров."????????????????????

Не е ли Иванов?

12001

8

Севтопол

17.11 2017 в 13:07

Hissarionе, дори Слави Трифонов сам да поиска да отиде в тяхната партия, те няма да го приемат, а какво остава те да "кандидатстват" при него. Аз се чудя какви ще да са тези млади българи-висшисти от Харвард, Йейл, Оксфорд и др., които напират Слави да ги оценява? Ще ми се това да е някакъв виц.

6947

7

theprofet

17.11 2017 в 12:01

Прав е, но какво от това? Дори не направи опит да оправи съдебната кочина докато беше министър...

Всеки може да се изхранва с грантове и да дава акъл!!!

10571

6

Hissarion

17.11 2017 в 11:51

Тези метафори ми е интересно кой им ги мисли - питони, зайци... Да кандидатстват при Слави за политици, Сиромаха веднага ще ги хареса, че ще има откъде да крадне материал за книгите си.

12284

5

Kristiano789

17.11 2017 в 11:12

тоя иванов нали го видяхме, отиде на избори и шепа хора гласуваха за него. то е лесно отстрани да ревеш срещу другите, ама самият той какво е направил, че не се сещам. той знае само тоя такъв, ония онакъв.