Христо Иванов: Иван Гешев като главен прокурор би бил още по-голям слуга на олигархията

Мая Младенова 22 юли 2019 в 14:34 7225 5

Христо Иванов

Цацаров консолидира една коалиция зад желания от него кандидат за главен прокурор, а това очевидно е Иван Гешев. По този начин ще се назначи човек, който е още по-верен слуга на олигархията.

Така лидерът на "Да, България" ("Демократична България") Христо Иванов коментира на брифинг течащата процедура по номиниране на кандидати за главен прокурор. Днес стана известно, че прокурорската колегия номинира настоящия заместник на Сотир Цацаров за поста главен прокурор.

Неслучайно номинациите са в края на юли - в мъртъв политически сезон, допълни Иванов. В следващия мандат на главния прокурор той прогнозира влошаване, работа с липса на съзнание реформа и за публичната мисия на поста, употреба на репресивната и медийната власт едновременно.

"Гражданското общество не бива да остава безразлично към този избор", подчерта Атанас Атанасов (ДСБ/"Демократична България"). По думите му изборът на главен прокурор е по-важен за Бойко Борисов от местния вот.

От "Демократична България" припомниха, че процедурата по избора завършва с указ на президента, така че този ход също ще бъде следен с повишено внимание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

23.07 2019 в 23:11

Пичаго, нали вече беше министър под крилото на Всемогъщият? Що тогава не свърши работа?
Ае бегай си, пречиш ми да слушам новините от телевизора на съседите.

12435

5

Jinx

23.07 2019 в 19:23

Ицо Иванов като че ли забрави кой му е покровител и сега плюе на тема „олигарси“

4000

4

Xomax

23.07 2019 в 14:40

При Иванов се забелязва един целенасочен хайт към всичко, в което няма пръст и което не му носи изгода, но вече е ясно, че това не е загриженост за България и българите, а продиктувано от лични облаги

4000

3

Ivo Ivanov23

23.07 2019 в 12:32

Христо Иванов едва ли ще се изкаже положително за когото и да било, освен ако не е негов човек. За него винаги всичко е в черни краски. То верно, че в нашата държава положението е зле, ама чак пък толкова...Все да риеш и да търсиш под вола теле само и само да очерниш някого. Не ми се вижда нормално и най-малкото е несериозно и в един момент спираш да слушаш.