Христо Иванов: Когато бях министър, Плевнелиев не ме подкрепи за модернизация на прокуратурата

OFFNews 30 юли 2020 в 10:33 7374 5

Христо Иванов

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов отговори и на думите на президента Росен Плевнелиев, който вчера коментира в ефира на bTV, че главният прокурор Иван Гешев е бил избран по правилата на Христо Иванов.

Няма правила, които да променят факта, че българските политици и депутатът Пеевски са напълнили Висшия съдебен съвет с “калинки”, които са били изпратени, за да изберат Гешев, заяви Иванов в сутрешния блок на bTV днес.

“Реформата, която исках да направя, трябваше да доведе до политическа отговорност за действията на ВСС. Най-големият проблем е концентриран в прокуратурата, от която зависи законността в страната. Когато бях министър, влязох във всекидневен конфликт с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Настоявах за контрол и модернизация на държавното обвинение. Бях сам. Плевнелиев не ми даде картбланш и не ме подкрепи”, коментира той.

Иванов добави, че преди година Росен Плевнелиев му се обадил да го “кандърдисва” да направят обща кандидатура с ГЕРБ за кмет на София. “Казах му - Борисов е заложил България, ГЕРБ, управлението си в сарая на Доган, ще назначи Гешев и ще той ще превърне страната в безправно състояние”, заяви той.

Съпредседателят на "Демократична България" каза, че е координирал с НСО акцията си при първото събитие в парк “Росенец”, но не и при второто, когато край Бургас имаше и жандармерия.

“Поне кметът на Бургас имаше достойнството да нарече действията на жандармерията грешка. Видя се, че Борисов не може да си контролира хората на място. И сега сложи човека, който беше на място там и ръководеше акцията. Това е най-голямото доказателство, че става въпрос за една смяна на пластелинено човече на Пеевски с друго”, коментира Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

02.08 2020 в 23:38

Е то Иванов направи достатъчно за прокуратурата и сега си имаме Каскета…

4015

4

No matter what

31.07 2020 в 15:27

Ама защо сега някой друг ти е виновен Иванов???

4000

3

DepecheMode

30.07 2020 в 16:45

Хич не те биваше за министър, въпреки че и сега ти се иска да влезеш във властта.

4038

2

NelSun

30.07 2020 в 16:07

Ами ако не му се е сторила читава въпросната реформа защо трябва да подкрепя Христо Иванов???