Христо Иванов: Младежи пазят сарая на Доган, да не допуснем насилие

"Да, България" ще протестират пред общината в Бургас

OFFNews 11 юли 2020 в 09:49 9336 2

Хората, които ще дойдат на плажа в Росенец, в никакъв случай да не се подават на провокации, призова председателят на "Да, България" Христо Иванов. 

Той и активистът на партията Ивайло Мирчев са спрени от полиция на около половин километър от оградата, която от вчера замени бариерата на пътя кам резиденциата на Ахмед Доган в парка Росенец. 

Симпатизанти на ДПС са допуснати до мястото, а Иванов подчерта, че по този начин се създават  предпоставки за сблъсък между подкрепящите Ахмед Доган и участниците в насрочения за 11 ч. днес протест "Масово ходене на охраняван плаж". Вчера не получихме информация от полицията, че ще има и друго събитие тук, подчерта Христо Иванов. 

Той заяви и, че е разговарял с кмета на Бургас Димитър Николов, от когото е потърсил съдействие за избягване на насилието. 

Десетки симпатизанти на ДПС са тук от рано сутринта, паркингите в района вече са препълнени. 

"Да, България" ще протестират пред сградата на Община Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов написа във фейсбук, че е поискал допускане на организаторите на протеста до зоната в парк "Росенец". 

Според Христо Иванов обаче общината в Бургас е съгласувала паралелен протест на ДПС на мястото, на което бе насрочено и събитието "Масово ходене на охраняван плаж". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

2

Jinx

13.07 2020 в 22:27

Да, акцийката на Ицето изглежда като дирижирана от Прокопиев май…

3023

1

Klinklin

13.07 2020 в 22:11

Това е поредният политически театър. Та имотът на Доган е там от години. Даже още като Христо Иванов беше правосъден министър си беше там, но тогава проблеми нямаше. Сега изведнъж без никакъв повод и причина, това имение почна да им става трън в очите и се почнаха протести. Този внезапен интерес говори само за това, че причините са по-вече политически.