Христо Иванов: Трябва да има предсрочни избори

"Демократична България" ще бъде в следващия парламент и ще търси ново мнозинство, което да рестартира българската демократична система

OFFNews 13 юли 2020 в 11:04 6157 9

Христо Иванов

Трябва да има предсрочни избори, това управление трябва да бъде сменено. Готови сме за тези предсрочни избори, гражданите са готови за тези предсрочни избори, заяви в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Г-н Борисов е изпаднал в една много тежка загуба на връзка с реалността. Живее в някакъв конспиративен свят, време му е за почивка очевидно", заяви Иванов.

По думите му и без да има протести се очертава ситуация, в която "близо половината, ако не и над половината субекти в следващия парламент ще бъдат нови брандове, ако не нови лица".

"Демократична България" ще бъде там и ще търси ново мнозинство, което да рестартира българската демократична система, заяви Иванов.

Как ще се развие тази вълна от протести, не мога да кажа, но на улицата излизат хора, които не са част от обичайните политизирани групи граждани. Излизат хора, които са представители на най-различни бизнеси, които вече виждат в следващата зима един изключително труден период за себе си и които търсят отговор на това как България може да се върне на траекторията на растеж и просперитет, каза съпредседателят на "Демократична България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

9

newfoundland

15.07 2020 в 09:53

ДБ вероятно ще заблудят някаква група избиратели, но те нямат нито програма, нито идея както ще правят в парламента. Площадът и плажът са едно, политиката – друго.

3900

8

Billy111

14.07 2020 в 16:58

"Демократична България" ще бъде в следващия парламент??? Моля??? Христо Иванов май сънува, и какво ще сменим ГЕРБ и ДБ, какво се казва от трън та на глог, че е по-висок.

4000

7

VillyVilly1

14.07 2020 в 15:55

Не мисля, че ДБ ще бъде в парламента. Вярно, че набра повече популярност заради циркаджийските номера на Иванов, но това не е достатъчно, за да си в парламента и да имаш претенциите да си част от управлението на страната.

4006

6

Kongoto

13.07 2020 в 13:46

Опа, кой за къде се готви... Той отдавна се точи за власт, но последните месеци вече е очевадно, че всяка една негова активност е стремглаво в тази насока.

3810

5

Пенчо бре

13.07 2020 в 13:29

Дет вика шопето:

"Кое си сака, оно си требе, кое си требе, оно си сака!"

11300

4

yoghurt

13.07 2020 в 12:58

Продънена, проядена система избори не я оправят. Защо - в нашата реалност, протестната енергия може да бъде каптирана единствено от субекти с партии, които да участват в системата на изборите. Веднъж избрани, те нямат никакви стимули да осъществят обещанията си, единствените стимули са им - безсилието пред икономическата мощ на мафията; нежеланието разплутият морален стоеж, възприет за норма в държавните ни институции, да бъде променен; парите и другите стимули, които им се дават да угаждат на огризките на ДС.
А като се има предвид, че техните инструменти са единствено политически, инструментите на приказките, политиците се превръщат в едни добре-платени и (ниско-образовани) актьори, замазващи делата на мафията.

Предлагам, да им се осигури един ефективен и постоянен “стимул” (от гр. - къса, яка пръчка) , та “со кротце и со благо” поне малко да отстоят общественият интерес, преди да си пълнят нощните шкафчета от безсилие.

4164

3

Egocentric Eccentric

13.07 2020 в 12:41

*Unpopular Opinion Puffin*

Ако сега има предсрочни избори ДБ пак я вържат 5% я не.

Ако цялото упражнение е да влязат няколко депутата в парламента (предсрочно) язък за страхотната акция в Росенец.

Тая енергия на лидерите на ДБ и на симпатизантите им според мен трябва да я насочат в още подобни акции, с които да обяснят на по-широк кръг хора за какво се борят по достъпен начин на прост език и нагледно.
Иначе ще си останат с ограничения електорат на красивите хора, които обичат да се чувстват умни.

В тоя протест пак всичко ще се размие, хората ще се уморят, дори и Борисов да подаде оставка ДБ нищо няма да спечели от това.

2100

2

гоуемио

13.07 2020 в 12:00

И с кого бе Ице ще го направиш новото мнозинство? С БСП, с ДПС, с ГЕРБ, с ИТН, които са филиал на ДПС?!? С кого?!? ЦУГЦВАНГ!!!!!!!!!!!

2975

1

ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ ДЪРЖИ НА КАИШКА БОЙКО И ЦЕЛИЯ ГЕРБ, СКАЧАТЕ СПОРЕД ТОЯГАТА НА АМЕТ ДОГАН!!!!! ТОВА СА ВИ НАЧАЛНИЦИТЕ - КАКВОТО ВИ КАЖАТ ТОВА СТАВА!!! НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ БОКО СПЯЩАТА КРАСАВИЦА!!!

ОСТАВКА ПАЛЯЦИ!!!!!!