И ЕНП с призив към Борисов: Уволнете Симеонов веднага! Иначе ще уволним вас

OFFNews 19 октомври 2018 в 13:51 6286 2

Г-н Борисов, Единна народна партия (ЕНП) Ви призовава да вземете необходимо и смело решение за освобождаването на Валери Симеонов от поста вицепремиер на Република България.

Това се казва в позиция на извънпарламентарните десни по повод скандалното изказване на лидера на НФСБ пред тв СКАТ по адрес на майките на деца с увреждания, че са "група кресливи жени, които спекулират с тея уж болни деца".

От ЕНП уточняват, че са наясно, че Борисов не обича да взема такива решения и предпочита да мотае обществото в общи приказки за коалиционна култура и стабилността на страната.

Но тук става дума за издевателство над човешкото нещастие и за непремерена наглост, която е хвърлена в лицето на обществото, посочват от партията.

Длъжни сме да Ви напомним, че Вие сте само управител на държавата, а Симеонов е Ваш подчинен. Ние сме Ваши работодатели и никой не се интересува от тънките Ви сметки, европейските Ви листи и конфликтите на „патриотите". Засегнато е достойнството на група български граждани, а именно майките на деца с увреждания. Те са директно обидени от техния служител Симеонов и са укорени в злоупотреба и лъжа. Такова поведение е подсъдно и освобождаването на вицепремиера Симеонов е най-малкото, което можете да направите, защото отговорност за него, носите Вие, категорични са от Единната народна партия.

По-рано днес протестиращите майки на деца с увреждания също поискаха оставката на Симеонов заради изказването му.

Ако не пристъпите към неговото уволнение се налага всички ние да пристъпим към Вашето уволнение, заяви Валентина Василева, председател на Единна народна партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

2

Шопа

19.10 2018 в 14:42

Айде още един олигофрен се изказа.... Такива като ББ и симеонов нямат място в цивилизацията...

23293

1

Стефан

19.10 2018 в 14:27

Верно става дума за непремерена наглост. Но тоя път не от страна на Борисов и Симеонов. Който си е и съвсем прав, каквото и да е отношението ми към него.