И Мая Манолова ще се бори за кмет на София

OFFNews 02 септември 2019 в 22:21 6364 4

Мая Манолова

Снимка nova.bg

Омбудсманът Мая Манолова официално влиза в битката за кметския стол в София като независим кандидат.

„Утре ще подам оставка като омбудсман, за да се кандидатирам за кмет на София". Това тя съобщи в страницата си във Фейсбук с видео, заснето по време на неформална среща с граждани.
„Можех да изляза в неплатен отпуск, но нямам нужда от застраховка. Кандидатирам се смело и почтено“, заяви още Манолова.

Главни инициатори на срещата на Манолова с граждани, публични личности и НПо-та бяха актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова. Те бяха единодушни в очакването гражданската защитница да оглави и поведе промяната както в София, така и в цялата страна.

Утре тя ще подаде оставка от позицията си на граждански защитник. От сдружение „Промяна за София” съобщиха, че на срещата е решено да бъде сформиран инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Събирането на подписка в подкрепа на Манолова започва на 6 септември.

В подкрепа на Манолова трябва да се съберат 2 500 подписа. От 10 септември стартира набирането на доброволци за изграждането на граждански инициативи на територията на цяла България под наслова „Промяна за София и България“.

Започва и набирането на доброволци за граждански застъпници и наблюдатели, които да гарантират прозрачността и честността на местния вот, както и да предотвратят опитите за всякакви манипулации и фалшификации на предстоящите избори.

Гражданите, участвали в срещата, поискаха омбудсманката да стане флагман на общонационално движение и да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна. Освен това, поради ограниченото време те ще отправят апел към малките партии, необвързани със статуквото, които не са компрометирани и не участват във властта, да предоставят съдебните си регистрации и на 100% да отворят листите си за гражданите. Така, според тях, хората ще имат възможност сами да издигнат и изберат своите представители в местната власт.

Мая Манолова изрази очакване за гражданска подкрепа, като покани всички желаещи в инициативния комитет. Тя посочи, че ще открие кампанията си на 4 септември в 10 ч. в зала 10 на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

03.09 2019 в 11:20

"Две функционално неграмотни женици кандидатствуват за
длъжността "Кмет на 2 милионна София", нямаши неообходи-
мия образователен ценз."

При положение, че вече 10 години ни управляват шайка неуки престъпници с практически неграмотен премиер, мисля, че всичко е в реда на нещата. Колкото и жалко да е това.

15414

2

Hihi1981

03.09 2019 в 10:02

М.М. била Независим кандидат!!!???

4022

1

Две функционално неграмотни женици кандидатствуват за
длъжността "Кмет на 2 милионна София", нямаши неообходи-
мия образователен ценз.
Това е аналогично архитект Борислав Игнатиев,да се кандида-
тира за длъжността "Министър на Здравеопадването" или да
кандидатствува за длъжността "Директор на Руската гимназия"!!!