И Мая Манолова ще се бори за кмет на София

OFFNews
02 септември 2019 в 22:21 | 4651 |4
Мая Манолова
Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова официално влиза в битката за кметския стол в София като независим кандидат.

„Утре ще подам оставка като омбудсман, за да се кандидатирам за кмет на София". Това тя съобщи в страницата си във Фейсбук с видео, заснето по време на неформална среща с граждани.
„Можех да изляза в неплатен отпуск, но нямам нужда от застраховка. Кандидатирам се смело и почтено“, заяви още Манолова.

Главни инициатори на срещата на Манолова с граждани, публични личности и НПо-та бяха актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова. Те бяха единодушни в очакването гражданската защитница да оглави и поведе промяната както в София, така и в цялата страна.

Утре тя ще подаде оставка от позицията си на граждански защитник. От сдружение „Промяна за София” съобщиха, че на срещата е решено да бъде сформиран инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Събирането на подписка в подкрепа на Манолова започва на 6 септември.

В подкрепа на Манолова трябва да се съберат 2 500 подписа. От 10 септември стартира набирането на доброволци за изграждането на граждански инициативи на територията на цяла България под наслова „Промяна за София и България“.

Започва и набирането на доброволци за граждански застъпници и наблюдатели, които да гарантират прозрачността и честността на местния вот, както и да предотвратят опитите за всякакви манипулации и фалшификации на предстоящите избори.

Гражданите, участвали в срещата, поискаха омбудсманката да стане флагман на общонационално движение и да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна. Освен това, поради ограниченото време те ще отправят апел към малките партии, необвързани със статуквото, които не са компрометирани и не участват във властта, да предоставят съдебните си регистрации и на 100% да отворят листите си за гражданите. Така, според тях, хората ще имат възможност сами да издигнат и изберат своите представители в местната власт.

Мая Манолова изрази очакване за гражданска подкрепа, като покани всички желаещи в инициативния комитет. Тя посочи, че ще открие кампанията си на 4 септември в 10 ч. в зала 10 на НДК.

Препоръчани материали
Victimized

Рейтинг : 14760

03.09 2019 в 11:20 4
+ 0
- 0
"Две функционално неграмотни женици кандидатствуват за
длъжността "Кмет на 2 милионна София", нямаши неообходи-
мия образователен ценз."

При положение, че вече 10 години ни управляват шайка неуки престъпници с практически неграмотен премиер, мисля, че всичко е в реда на нещата. Колкото и жалко да е това.
хлебчо

Рейтинг : 414

03.09 2019 в 11:07 3
+ 0
- 0
Да си омбудсман по време на управление на Мафия,която назначава и уволнява когото си поиска,означава,че си в заговор с нея! Критиките на Манолова,към отделни министерства и учреждения,са по скоро да заздрави управлението на Мафията,ЗАЩОТО ТЕ НЕ КАСАЯТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА,А СА "ДРУГАРСКО" ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО,С ЦЕЛ ТРУПАНЕ НА ДИВИДЕНТИ ЗА ТРАМПЛИН КЪМ ПО ВИСОКА ДЛЪЖНОСТ! Търпеливостта на Борисов към "забележките" на Манолова, е знакова! АКО БЪДЕ ИЗБРАНА,МАНОЛОВА ЩЕ НАПРАВИ СЪЩИЯ НОМЕР -ТОЗИ ПЪТ,КАТО КМЕТ,ЗА ДА НАТРУПА ТОЧКИ,А НЕ ЗА ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИ НА СОФИЯ! Възможно е тя да заиграе в комбина с Борисов,за да получи пари за проектите си и да натрупа точки за БСП! И понеже е малко вероятно да ги получи-ако спечели,това ще бъдат 4 загубени години за развитието на София...още повече,че тя не разбира бъкел от управлението на един голям град и ще се занимава с политиканстване....С една дума-избирането на Манолова,ще бъде още една нейна....курвенска история...на гърба на столичани...
Hihi1981

Рейтинг : 3728

03.09 2019 в 10:02 2
+ 3
- 0
М.М. била Независим кандидат!!!???
Симеон Александров

Рейтинг : 1005

03.09 2019 в 08:39 1
+ 3
- 0
Две функционално неграмотни женици кандидатствуват за
длъжността "Кмет на 2 милионна София", нямаши неообходи-
мия образователен ценз.
Това е аналогично архитект Борислав Игнатиев,да се кандида-
тира за длъжността "Министър на Здравеопадването" или да
кандидатствува за длъжността "Директор на Руската гимназия"!!!