И Воля напуска парламента. Кворумът вече е в ръцете на ДПС (обновена)

OFFNews 14 март 2019 в 10:55 5785 2

Парламентарната група "ВОЛЯ-българските родолюбци" напуска парламента. Това обяви на брифинг в Народното събрание председателят на партията Веселин Марешки.

Основното последствие от решението ще бъде, че за всяко изискващо кворум решение, коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти ще разчита на ДПС. Без депутатите на Карадайъ коалицията няма да има достатъчно гласове за кворум.

ГЕРБ и Обединените патриоти имат общо 122-ма народни представители. В тази парламентарна сесия осигуряването на кворума често е предизвикателство, особено след като "БСП за България" отказа да участва в пленарните заседания. 

"На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да ви го съобщя", заяви Марешки.

След това бившият собственик на аптеки и бензиностанции обясни:

"Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на ВОЛЯ в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика".

Марешки обеща днес следобед или в следващите дни да даде повече разяснения по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

1

Севтопол

14.03 2019 в 11:53

Парите нямат цвят, особено червените пари. И мирис нямат, дори когато миришат на кон. Халал да са ти, Веско, ама да знаеш, после Корнела няма как да те вкара в парламента, освен ако не вземеш партиен билет.