И "Зелените" поискаха оставката на Цацаров

OFFNews 21 април 2017 в 09:40 3531 3

Владислав Панев, съпредседател на Зелените

След като вчера "Да, България" на Христо Иванов призова главния прокурор Сотир Цацаров да подаде своята оставка, това направи и коалиционният партньор на партията за миналите избори - "Зелените". Еколозите настояват за разследване на срещата между Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, която е в центъра на общественото внимание през последните дни. 

"Считаме, че въздействието на властимащи политици и магистрати върху българските медии е основната причина за пропадането на страната ни в класацията по медийна свобода от 34-о на 113-о място за последните десетина години. Масовото пожълтяване на пресата и слагането на голяма част от нея под контрола на депутат, свързан с властта от 15 години, води до концентрация на ресурси в държавата и в крайна сметка пречи за нормалното развитие на икономиката", казват в позицията си "Зелените". 

Вчера бизнесменът Сашо Дончев даде интервю пред телевизия BIT, където разказа още по-шокираща информация за това, че посредник за срещата между бизнесмена и главния прокурор е червеният депутат Георги Гергов. 

"Този порочен кръг трябва да бъде разсечен и лидерите на управляващите партии и висшите магистрати трябва да дадат пример за това. Контролът върху медиите чрез СМС-и ни приближава към режимите в Русия и Турция и ни отдалечава от свободния свят. Този модел на управление е порочен и не може да възпроизведе икономически растеж и свободно и независимо общество", казаха още от "Зелените". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

3

elbarbudo

21.04 2017 в 12:31

Това е другата партия на "стопанския елит" и не-олигарх прокопиев.

13780

2

Перко

21.04 2017 в 11:16

Тия от еко-рекетьорите ли бяха или са само зелени :)