И президентът се захвана с проблема на Перник

OFFNews 20 ноември 2019 в 19:11 2634 1

Президентът Румен Радев призова за ефективни действия на институциите за възстановяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на гражданите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Днес той се срещна с кмета на града Станислав Владимиров, за да обсъдят причините за въведения воден режим в града, отговорността на ресорните министерства и перспективите за преодоляване на създадената водна криза.

Кметът на Перник е внесъл сигнал до прокуратурата по случая и очаква незабавни мерки за изясняване на отговорността за създадената кризисна ситуация. По думите му от месеци оттокът от язовира надвишава притока, без да бъдат предприети мерки. Станислав Владимиров заяви, че над половин година Перник е на скрит воден режим, за което неведнъж е подал сигнали, включително и към Народното събрание и очаква своевременна реакция от страна на МОСВ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Радев отбеляза необходимостта подкрепа за гражданите на Перник да бъде оказана и от страна на Министерството на отбраната и Министерството на здравеопазването за осигуряването на водоноски, засилен епидемиологичен контрол и предоставянето на дезинфекционни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

1

В Крак с Времето

29.12 2019 в 06:05

Президентът се захванал за Винкело... От един кладенец вода пият льотчика и библиотекаря и жадни стоят. Сега и лудото Майче ще щъфне в средата на Съхото езеро да правят на Морето дупка. Тия дни по Нова Година, Дкември ще бъде Май, ще бъде!