Иван Христанов остава извън листите на Промяната

OFFNews 05 февруари 2023 в 20:46 4391 2

Христанов

Снимка БГНЕС

Иван Христанов

Иван Христанов няма да е в листите на "Продължаваме промяната" на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април, обяви той пред БТА.

"Аз се оттеглих от тези избори и няма да участвам в тях под никаква форма и с нито една политическа сила", каза Христанов.

На въпрос, свързан с евентуално негово напускане на структурите на "Продължаваме Промяната" обясни, че не може да отговори в момента.

На предходния парламентен вот Иван Христанов, който бе зам.-министър на земеделието в правителството на Кирил Петков, бе водач на листата на ПП в Плевен.

За това, че Христанов няма да бъде включен в листите съобщи и съпредседателят на ПП Кирил Петков по-рано през деня пред БНР. 

"Оформи се някакъв конфликт в Плевен, защо се получава така... Ми не, няма конфликт. Това е другото, с което съм много горд в нашата организация, че сме сбор от свободни хора. Сбор от свободни хора с обща кауза. И когато един член реши, че всъщност въпреки общите ни цели е по-добре да не бъде в този момент от "Продължаваме промяната", той е абсолютно свободен да го направи и в това няма нищо лошо. Аз вярвам, че г-н Христанов, неговите цели не са се променили. Той просто в този момент реши да не бъде част от следващите листи за следващите избори", каза Петков.

Христанов нашумя покрай скандала около връщане на контрола на държавата върху вноса на храни през граничен пункт "Капитан Андреево". Миналия петък той публикува съобщение във фейсбук, в което изразяваше разочарованието си от политическите лидери и за необходимостта от хора, които "могат да създават обединителни каузи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

1

БотоксПутю

05.02 2023 в 22:11

Прав е Христанов, че трябват нови лидери, ама къде ги и за кога? Изборите са след 2 месеца.