Иванчева гласува с хартиена бюлетина, Петрова - машинно

OFFNews 26 май 2019 в 13:15 3091 0

Независимият кандидат за евродепутат Десислава Иванчева гласува с хартиена бюлетина, а бившата й заместничка в община "Младост" Биляна Петрова - машинно. 

Днес гласувахме със свито сърце, защото снощи разкрихме поредното посегателство върху правосъдието и изборния процес, този път в уникално съчетание. Лицето Мария Праматарова се е заело сериозно с моя живот – определя, като съдебен заседател дали сме виновни или невинни, освен това влияе и на кандидатурата ми за кандидат на Европейски парламент като член на РИК 23. И това ако не е конфликт на интереси и съответните институции не се самосезират, произволът в държавата ни става безграничен, заявяват Иванчева и Петрова.

Знае ли някоя отговорна институция, че Мария Праматарова - Щуркова, докато е била съдебен заседател по нашето дело, е предложена и избрана за член на Районната избирателна комисия и от началото на април до настоящия момент участва в две функции - като съдебен заседател и член на комисията. Това поредния послушен човек ли е, който ще свърши поредната поръчка?, питат още Иванчева и Петрова в съобщение до медиите. 

В текста им се казва още: 

Какво се случва в тази държава? След разкритията в медиите за евентуален конфликт на интереси между зам.-главния прокурор Иван Гешев и основния свидетел по нашето дело Александър Ваклин, сега се вижда и, че един от членовете на състава, който е равен със съдията, е в конфликт на интереси. Основателни са съмненията, че гласувайки "правилната" присъда този заседател е получил "бонус" да бъде избран в РИК. 
Тази случка може ли да потвърди, че имаме независим съд, защото от това зависи съдбата на всички ни. Когато съда зависи от партиите и изпълнителната власт, това означава, че няма справедливост!
Затова всички гласувайте!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови