Изключиха противници на Румен Христов и коалицията с ГЕРБ от СДС

СДС е кауза, не ти е частна фирма, която да поднесеш на тепсия на Бойко Борисов, за да те направи депутат, пише до лидера на сините Дончо Златев

OFFNews 14 декември 2021 в 15:31 7807 0

Дни след 32-я рожден ден на СДС на 7 декември пореден скандал се вихри в синята партия. От редиците ѝ са изключени редица членове, като формалният повод е неплащане на членски внос. 

Новината съобщи във фейсбук Дончо Златев, който в края на ноември поиска СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството на синята партия да подаде оставка. Той внесе предложение за това като член на НИС на СДС и представител за Югоизточна България в Националния изпълнителен съвет на партията. 

Сега Златев публикува във фейсбук: Румен Христов изключил областите Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград от СДС. 

Инициативата за изключването идвала по сигнал на областния председател на СДС Стара Загора Николай Александров, който докара областта до 0 (НУЛА) общински съветници, а на парламентарните избори постигна на най-ниския и срамен резултат в цялата партия от 50 гласа за цялата област, пише Златев. 

По думите му централата на СДС не предоставя актуална банкова сметка, която да не е блокирана от НАП. 

Румене, чака те по жалък край и от този, който спретнахте на Божидар (бел. ред. Божидар Лукарски бе лидер на СДС от юли 2013 до юли 2018). Защото СДС е кауза, а не ти е частна фирма, която да поднесеш на тепсия на Бойко Борисов, за да те направи депутат. С всичките ни напъни на цялото СДС потенциалът ти преди десет години беше 1%, днес ще е 0,1%, пише Дончо Златев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови