Йончева: Всеки вот на недоверие към правителството на Борисов е закъснял

"Как с демократични средства да се бориш срещу организирана престъпна група?"

OFFNews 21 юни 2018 в 21:34 3814 0

Всеки вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов е закъснял, заяви пред bTV народният представител и говорител на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева.

Работата на опозицията е сложна. Ние работим с инструментите на демокрацията. А как да се бориш с демократични инструменти, ако пред себе си имаш една шайка, а именно организирана престъпна група, по думите на доскорошен депутат от ГЕРБ (Антон Тодоров - б.р.) ? Вотът на недоверие е сигнал, за да се разбере от гражданите какво се случва в държавата, твърди Йончева.

Тя добави, че депутати от другите парламентарни групи трябва да подкрепят вота, дори и от ГЕРБ, защото не всички там са от организираната престъпна група.

Защото този вот на недоверие касае сигурността на гражданите. Има неразкрити убийства, агресия навсякъде, набези по селата. Обещанието на премиера, че във всяко населено място ще има полицай, се превръща в шега – водевил и цирк, в който ние участваме, коментира Йончева.

Според нея много малък процент от кражбите се разкриват, а 85% от телефонните измами са неразкрити.

Коя е тази европейска държава, която не може да се справи с този вид престъпления? МВР не се справя със своята работа. И Цветанов го казва на комисия, твърди говорителят на ПГ на „БСП за България”.

Според нея в последно време са направени над 20 поправки на закона за МВР, има недокомплект на редови полицаи, а служителите на реда получават мизерни заплати.

Не може да очаквате да ви охраняват, след като получават 700 - 800 лева, а охранител на мутра или бизнесмен получава 2500 лева. Полицията няма самочувствие и достойнство. Хората не виждат там перспектива, коментира Йончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews