Йончева в Кресна: Има алтернатива, ГЕРБ вече си отиват

OFFNews 05 май 2019 в 15:08 2671 1

„Ние не мълчим и ГЕРБ вече си отиват. Управляващите владеят медиите и това се вижда в Европейския съюз. Само преди 10 години бяхме на едно място с Франция по свобода на медиите." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева по време на среща с обществеността в Кресна.

„Ако истината се изрича достатъчно силно, тя има сила. Дори партньорите на ГЕРБ в Европа не могат да не вземат отношение по огромната корупция в България”, заяви още тя. Йончева изрази мнение, че ГЕРБ разчитат на манипулации чрез медиите и че страхът на хората идва от това, че срещу тях се вадят бухалки. По думите ѝ незащитеният човек не знае дали няма да остане без работа, ако надигне гласа си срещу несправедливостта. „Опитваме се да даваме гласност на нередностите у нас. България е болна, но не безнадеждно и има алтернатива. Левицата ще бъде силна в Европейския парламент”, категорична бе тя. Йончева каза, че с колегите ѝ е ще реализират социалната програма за минимална европейска пенсия и минимална европейска заплата. „Има програми - младежка, детска гаранция, образователна програма, които ще дадат на младите хора възможост да се реализират и ние ще ги реализираме”, каза тя.

„Когато имаш човек, който 10 години управлява и не го е грижа за хората, на първо място, важността на тези избори е за България”. Йончева изтъкна, че БСП ще разчита на европейската прокуратура.

„След тези изборите ще има предсрочни парламентарни избори, след които бандата на Борисов ще се разпадне. Тя вече започна да се разпада, защото хората видяха, че това е машина за грабеж”, добави тя. Йончева каза със съжаление, че младите хора напускат България, всеки втори българин е на границата на бедността, а икономическият ни растеж е растеж на развиващите се страни, който гарантира бедността и на следващите поколения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12086

1

peter daskalov

05.05 2019 в 16:02

Йончева, вие може да се мислите за някаква алтернатива, ама в същото време Цецо Наглецо върти 150 чевермета и набира гласоподаватели. Май накрая пак ще лапате мухите!