Йотова призова държавата да се върне в малките общини, за да спре течът на млади хора от страната

OFFNews 06 септември 2019 в 16:05 2429 0

Илияна Йотова, Неделино

Снимка пресцентър

Държавата трябва да се върне в малките общини с по-голяма грижа и внимание, за да има работа за младите хора, а не да заминават на гурбет, призова вицепрезидентът Илияна Йотова днес в Неделино.

Тя подчерта, че Смолянският регион е най-бързо обезлюдяващият. „Често пъти чуваме, че днес нямаме големи каузи. На тези хора аз казвам: каква по-голяма кауза от тази да имаме модерна, просперираща и стабилна България, дом за всички българи. България, която подарява мечти на децата си и им дава шанс за развитие в родината“, заяви Йотова.

„Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само тогава успяваме. Това е най-големият урок от българската история, който трябва да препрочитаме. Много по-важен е от красивите думи, които ще чуем на днешния ден“, каза вицепрезидентът в родопския град, където заедно с неговите жители и гости отбеляза Деня на Съединението.

Йотова посочи, че политическата конфронтация е изместила разговора за бъдещето развитие на България, а апатията на хората към институциите и политиците е най-голямата криза в момента. „Без доверие няма как да градим единство. Няма как да успяваме, когато тежките думи на омразата и конфронтацията заместват енергията да създаваме перспективата за България. В единението на народа е силата и мощта на една държава“, заяви тя в словото си.

„Малко са примерите в българската история за такова могъщество на един народ. Преди 134 години нямаше значение кой е княз, кой комита, кой политик, кой общественик, кой обикновен човек. Всички застанаха като един, изправиха се срещу политически кроежи и интереси на Великите сили, за да защитят и отстоят обединението на българския народ“, подчерта Йотова.

Вицепрезидентът поздрави жителите на Неделино по повод 45 години от обявяването му за град. Илияна Йотова изтъкна родолюбивия дух на родопчани. „Вие сте добрият пример за всички българи за единство“, посочи вицепрезидентът. Тя пожела успех на XVIII Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови