Йотова след 2 години на Дондуков 2: Моят съпруг не ползва охрана от НСО, не съветвам президента за поведението на жена му

OFFNews 22 януари 2019 в 08:13 5999 1

Няма политика и конфронтация по принцип. Дълги години тази институция беше патерица на изпълнителната власт. Затова сега се създава впечатление за конфронтация между президента и правителството. 

Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова по повод две години от встъпването в длъжност на "Дондуков" 2 по Нова тв. Няма конфронтация, имаме мнение по всяка политика. Когато не сме съгласни, ние си го казваме - никой не може да ни отнеме правото на мнение и на становище, каза още Йотова. 

Никога не съм съветвала президента съпругата му Десислава Радева да се изказва по-малко. От опита си като журналист съм се научила, че всеки има право на мнение. Това е неин избор. Интересът към нея зависи от медийната среда, има интерес към една жена, която си позволява да изразява мнението си. Не искам да коментирам повече съпругата на президента, каза още Йотова. 

Моят съпруг не използва охрана от НСО, никога не е проявявал интерес да шофира, не живеем в Бояна, той е лекар преди всичко. Неговият интерес е в съвсем друга посока. Това не означава, че не ме критикува вкъщи, приземява ме, но това винаги е било така, каза още Йотова. 

Около президента има обществен съвет от много добри юристи, всеки закон се разглежда много внимателно за налагането на вето от президента, обясни още Йотова. 

Много лесно се раздават квалификации у нас, каза тя по повод упреците за лобизъм от страна на президента за изтребителите. Йотова подчерта, че няма основание да не вярва на Румен Радев. 

Избор на БСП е дали г-н Станишев ще е водач на евролистата на БСП. Има различна практика Евросъюза - лидери на партии да бъдат в Европейския парламент и да не бъдат, каза Йотова. Тя препоръча следващото фолио на българския еврокомисар да е за разширяването, като подчерта, че страната ни е свършила добра работа по време на Председателството с посредничеството между ЕС и Турция. 

Всеки, който е в някаква институция, много или малко започва да получава негативи. Има масово недоволство на хората срещу управляващите, обясни Йотова намалелия с 10% рейтинг на президента Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови