Кабинетът назначи Адриана Стоименова за зам.-министър на труда и социалната политика (обновена)

Мая Младенова 02 март 2020 в 15:09 3671 0

Снимка БГНЕС

Адриана Стоименова

Адриана Стоименова е назначена за зам.-министър на труда и социалната политика, съобщи правителствената информационна служба.

Стоименова е разпознаваем професионалист в сферата на социалната интеграция, с опит в разработването на политики в подкрепа на хората с увреждания. Има магистърска степен по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания. Над 10 години е изпълнителен директор на Център за психологически изследвания – неправителствена представителна организация на хора с увреждания. Член е на Икономическия и социален съвет в България, а в периода 2017-2019 е била заместник председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет.

Стоименова ще поеме един от най-тежките ресори в министерството - това е ресорът, свързан с хората с увреждания, заяви при представянето на новия си заместник социалният министър Деница Сачева. Министърът добави, че Адриана Стоименова е добре позната в професионалните среди. Има опит в социалните дейности и разработването на политики за хора с увреждания.

"Благодаря на премиера Борисов и на министър Сачева за тази покана и за огромното доверие, което ми гласуват", заяви на свой ред новият заместник-министър. Тя посочи, че има 20-годишен опит в политиките за хората с увреждания - с работа по проекти и в законотворческия процес.

"По времето, когато бях заместник-председател на Националния съвет, се готвеха едни от най-тежките закони – Законът за хората с увреждания, за социалните услуги, за личната помощ", добави Стоименова. Тя обяви, че ще води балансирана политика, в която исканията на страните да бъдат удовлетворени според политиката на правителството и законодателството на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови