Кабинетът одобри стратегия за съдебна реформа

OFFNews 08 май 2019 в 12:17 1589 0

Снимка Александра Маркарян

Правителството одобри Актуализирана пътна карта за изпълнение на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, съобщи пресслужбата на Министерския съвет след днешното заседание на кабинета.

Актуализирането е необходимо заради преразглеждане на сроковете и преразпределението на финансовия ресурс.

Самата Пътна карта за изпълнение на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система бе приета на 22 април 2016 г. Тя предвижда конкретни действия, финансиране, очаквани резултати, индикатори за изпълнение и отговорни институции. 

В изпълнение на решение на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система (Съвета) от заседание, проведено на 27 ноември 2018 г., се създаде експертна работна група със задача да обсъди и предложи актуализиране на Пътната карта към Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. В състава на работната група бяха включени представители на Висшия съдебен съвет, Прокуратурата, Националния институт на правосъдието, Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Инспектората на ВСС, Български институт за правни инициативи, като наблюдатели бяха включени представители от Управляващия орган на ОПДУ и представител на Секретариата на Съвета. Работната група изготви доклад с конкретни предложения, който представи за одобрение от членовете на Съвета. На 26 февруари 2019 г. Съветът прие доклада от дейността на работната група, съобщават от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови