Калоян Паргов: ГЕРБ и ОП са събрали различни идеи, лансирани в отделни програми

OFFNews 08 август 2017 в 17:18 6398 1

„ГЕРБ и Обединени патриоти са събрали различни идеи, лансирани в отделни програми", заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов по време на пресконференция в централата на БСП.

Според него икономиката е нещото, което интересува всички и от това зависят плановете на хората за следващите години.

„Управляващите са посочили два основни проблема - административна тежест и капиталов пазар. Административната тежест в последните 10 години може да бъде оценена по способността и желанието на бизнеса да инвестира в България или да бяга със своите капитали извън страната и преките чуждестранни инвестиции, които са спаднали драстично от 2007г. насам. Капиталовият пазар е част от програмата на БСП. Преди обаче да има такъв пазар, трябва да имаме действаща икономика", обясни той.

По думите му програмата на ГЕРБ и ОП е сбирщина от различни идеи, лансирани в различни програми.
По отношение на Българското председателство на Съвета на ЕС Паргов заяви, че са записани 3 приоритета - консенсус, конкурентоспособност и кохезионна политика.

„Консенсус за какво обаче? За кохезионната политика - всички се интересуват дали, какво и на какъв признак ще получи страната ни. Въпросът е и за какво искаме тези пари и те каква добавена стойност ще имат и към икономиката като цяло. С бетон и асфалт трудно се постига устойчив икономически растеж. Председателството е възможност, която ние трябва да си дадем сметка, че трябва да оползотворим", каза още той.

Паргов заяви, че в графата външна политика говорим за Шенген и Еврозона.

„Те се преписват от програма на програма и са част от провала на ГЕРБ. Тази тема беше част и от първия мандат на Борисов", коментира той.

Калоян Паргов заяви, че приоритетите на БСП са ясни и са записани в програмата на партията.
„Това е единствената алтернатива за България. Алтернативният бюджет, който ще изготвим, се базира на - образование, доходи и сигурност. По тези теми ще търсим и консенсус", заключи Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови