Кандидатът на БСП за кмет на "Илинден": Тези избори ще бъдат по-различни

OFFNews 09 октомври 2019 в 13:54 1711 0

Кандидатът на БСП за кмет на район "Илинден" Георги Томов събра на едно място по време на представянето на платформата си всички подкрепящи го леви формации. Лидерът на БСП - София Калоян Паргов, Ивайло Калфин от АБВ, Татяна Дончева от Движение 21, както и представителите на ПП "Обединена социалдемокрация" и Национална републиканска партия присъстваха на събитието. А домакин беше Владимир Данев - кандидат за общински съветник от листата на БСП и председател на социалистите в "Илинден".

"Връщам се една година назад. На градската конференция казах, че има три условия, за да успее лявото и БСП. И трите се съдържат в думата консолидация, коментира Калоян Паргов. - Консолидация на партията ни, консолидация на лявото - израз, на което е и нашето присъствие тук, макар и на районно ниво. Консолидация на онази част от обществото, която иска промяна на модела. Същата тази част, която иска промяна и една друга перспектива и решение на проблемите. А тази част от обществото е вече критична маса".

Според Георги Томов предстоящите местни избори ще бъдат по-различни от всички предишни, защото сега можем да променим ситуацията. "Можем да дадем нова перспектива за развитие на района, на живота в него, каза той. - Нека го направим решително, със замах и увереност, че жадуваната промяна може да стане факт. Разрешете ми да отбележа, ние сме един от малкото райони на София, в който винаги успяваме да достигнем до балотаж на местни избори срещу ГЕРБ. Този факт, сам по себе си е достатъчна индикация за намеренията и желанията на нашите съкварталци за промяна на статуквото".

Владимир Данев същи говори за нуждата от обединение на левите. "София е само стъпка към по-голямата цел. Трудно централна власт ще може да удържи силно правителство без кмет на столицата", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови