Кандидатът за Варна Стела Николова: Топ приоритетът е да се изчисти градът

OFFNews 16 октомври 2019 в 09:56 5377 2

Стела Николова

„Топ приоритетът за варненци е да се изчисти градът. Отчаяна съм, че хората имат толкова занижени очаквания към общината. Те молят да се сложи някоя друга пейка, някое друго кошче за отпадъци, малко зеленинка", коментира кандидатът за кмет на община Варна от Демократична България Стела Николова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Тя подчерта, че Варна е замърсена и откъм въздух, и откъм шум, но изрази увереност, че Демократична България има решение на тези проблеми. 

Според Николова, която е юрист, управлението също има нужда от чистота и прозрачност. „Моят екип от млади професионалисти ме увери, че въвеждането на електронно управление във Варна е постижимо в съвсем кратък срок“, заяви тя. Тя се ангажира и с това, всеки месец да отчита как се харчат парите на варненци.

„Болно ми е за начина, по който се отнася общинската администрация към гражданите. На г-н Портних му казват „невидимият кмет“. Той не желае срещи с гражданите, не участва в дебати, никой не го е виждал по улиците на Варна. Той не знае какво е състоянието на града,“ заяви още тя.

„Ние водим кампания „лице в лице” с хората. Аз съм пешеходец, ходя всеки ден по улиците на града и знам как изглеждат и пътищата, и тротоарите. Тротоарите трябва да са достъпни и за майки с колички, и за хора с увреждания, но те не са достъпни даже за обикновените граждани. За да не пострадаш, трябва да ходиш с маратонки“, обобщи Николова.

Тя сподели и една от най-чувствителните за нея каузи, с които е позната като граждански активист - действителният статут на Морската градина като парк - да се опази от застрояване и от преминаващи автомобили. „В момента в Морската градина можеш да влезеш с кола, само като покажеш договор за наем, който можеш да напишеш във всеки офис“, заяви тя. Общият устройствен план на града се нуждае от цялостна преработка и изменение. В действащия ОУП се заложен огромният проблем с презастрояването в целия град и неравномерното развитие на районите. Тя се ангажира кандидатите за съветници и кмет на Демократична България да работят за възстановяването на човешкия облик на града и неговия дух.

Сред проблемите, които посочи Стела Николова, е и фактът, че досега в много отношения опозицията от БСП и управляващите от ГЕРБ в общината са вземали заедно решения в общинския съвет, които не са в полза на града. Казусът „Дупката“ е най-яркото доказателство за това, че те са просто две страни на една и съща монета. Симбиозата между ГЕРБ, ДПС, СДС, БСП и присъдружните им формации е проектирана кристално ясно в управляващото мнозинство в Общинския съвет на Варна. Ние ще отворим общината към гражданите и ще я направим прозрачна“, добави кандидатката.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7016

2

Stanqo Varnenski

16.10 2019 в 11:16

https://bg.wikipedia.org/wiki/Стела_Николова

7016

1

Stanqo Varnenski

16.10 2019 в 11:15

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0?fbclid=IwA R0hYw-h5QDfH2Lp8x9VPMGEdX65sB4aFSBflOvLa8yZ7-0Uh-lW_b6ctks