Кънев не изключва отцепници от Реформаторския блок в новия парламент

OFFNews 08 октомври 2014 в 21:01 10796 26

Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че не изключва отцепници от Реформаторския блок в новия парламент.

Нека не се лъжем. Винаги, във всяка парламентарна група в България такава опасност съществува, коментира Кънев пред Дарик.

През последните дни между членове на Реформаторския блок започнаха спорове за това дали да Бойко Борисов да бъде подкрепен за премиер на едно бъдещо правителство или не. Председателят на СДС Божидар Лукарски обяви, че не може да се иска Борисов да се откаже от премиерския пост, каквато позиция изказваха от Реформаторския блок по време на предизборната кампания и веднага след излизането на първоначалните резултати от изборите.

Лидерите на партиите в РБ трябваше да се съберат днес, за да уточнят позицията на Блока към поемането на премиерския пост от страна на Борисов, както и взаимоотношенията вътре в Реформаторския блок.

Радан Кънев обаче написа в профила си във Facebook, че няма да отиде на срещата, защото преди да се излезе с обща позиция, трябва всяка партия в Блока да излезе със своя.

Останалите лидери все пак са се срещнали, но обща позиция не беше обявена. На срещата не са били обсъждани и имена за премиер и дали Реформаторският блок би подкрепил правителство на малцинството на ГЕРБ.

Срещата на лидерите на партиите в Блока е отложена за четвъртък.

„Движение България на гражданите“ вече обявиха, че са подготвили оценка на представянето ан изборите и становище за преговорите за съставяне на правителство, които ще бъдат представени първо на срещата в четвъртък, а след това и публично.

Кънев също обясни, че ДСБ има подготвена собствена позиция за премиерския пост, която ще бъде представена на останалите лидери в четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!